EU exigeix establir un pacte sobre l'ús del Palau de Congressos i assegurar el control públic de la infraestructura


Actualizado 28/12/2010 18:13:05 CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

EU ha exigit establir un pacte sobre l'ús del Palau de Congresos, que permeti optar pel model de cànon concessionari o d'ingrés dels beneficis del mateix, i, també, ha demanat assegurar el control públic de la infraestructura, malgrat que es gestioni com una concessió o una contracta de serveis.

Així ho ha manifestat la formació en un comunicat, on ha proposat arribar a un acord polític que "vagi més enllà de l'aval" de l'Ajuntament de Palma per garantir la capacitat financera de la societat Palau de Congressos, i que permeti buscar el "bé comú", la gestió pública i la "transparència", com referències de la gestió de l'equipament.

A més de pactar sobre el seu ús i assegurar la seva gestió pública, EU ha proposat acordar que les condicions de sortida de l'empresa adjudicatària, el Grup Barceló, no siguin "perjudicials" per als interessos públics.

Alhora, aquest partit ha exigit que la gestió del Palau de Congressos es caracteritzi per la seva "transparència", per a la qual cal una participació "màxima" de partits polítics, sindicats i entitats socials en els òrgans de gestió del mateix.

Per a EU, la construcció d'un palau de congressos a Palma ha de servir "per dotar a les Illes Balears d'unes instal·lacions de referència per a la celebració d'esdeveniments de primer nivell que, a més, ajudi a la diversificació i la desestacionalització del turisme".

També, la formació ha apel·lat a la seva responsabilitat política de "no deixar a mitges" les obres d'aquest equipament i, per aquesta raó, ha manifestat la seva obstinació per buscar acords per a la seva finalització.

Finalment, EU ha vist la sortida del Grup Barceló com "una oportunitat per exercir una gestió més pública del Palau de Congressos, en lloc de l'explotació privada durant 40 anys per part d'aquest grup".