EU-Palma acusa a UM de "trencar les regles" i assegura que no demanarà disculpes per manifestar-se en contra de la corru


Actualizado 25/11/2009 19:23:07 CET

El gest 'uemita' suposa l'aprovació inicial d'una proposta que preveu la supressió de dos alts càrrecs del Bloc

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

La coordinadora d'Esquerra Unida (EU) a Palma, Emylse Mas, ha acusat avui a UM d'haver "trencat les regles del pacte" de govern al permetre amb la seva abstenció que prosperi una esmena del PP als pressupostos del consistori del pròxim exercici que demanava la supressió de dos alts càrrecs d'una àrea gestionada pel Bloc.

Així es va manifestar la també assessora de Participació Ciutadana a l'Ajuntament i directament afectada per l'esmena, en declaracions a Europa Press després que UM decidís no votar en contra de la proposta popular com protesta davant del fet que en el passat ple de la institució local càrrecs de confiança del Bloc realitzessin un acte de protesta contra la corrupció en la mateixa sala de sessions.

L'esmena, si no és rectificada abans de l'aprovació definitiva dels comptes públics, ocasionarà que tant que ella -com a assessora de Participació Ciutadana-, com un alt càrrec de la direcció del Patronat Son Riera, Sara Mulet, estiguin "fora del govern" municipal.

La dirigent d'EU ha reconegut que ha estat "poc adequat" que càrrecs públics es manifestessin a la sala de plens tot i que ha assenyalat que no demanarà "cap tipus de disculpes" per aquest fet ja que no sent cap "penediment".

Mas ha explicat que després que tingués lloc l'acte contra la corrupció, l'equip de govern de l'Ajuntament va decidir, en una junta de portaveus posterior, adoptar un acord pel qual els càrrecs no es podrien manifestar en la sala de sessions. Sobre aquest, la membre del Bloc ha assenyalat que ho respecta de manera que únicament donarà suport a les accions que la societat civil o qualsevol altra entitat desenvolupin contra la corrupció fora de la sala de plens.

"INCOMPRENSIÓ" DAVANT DE L'ABSTENCIÓ D'UM

Alhora, ha remarcat la seva "incomprensió" davant del fet que UM s'hi hagi abstingut en la votació quan ja s'havia adoptat aquesta decisió. Tot i això, va posar èmfasi que la "preocupació" hauria de dirigir-se cap a les tres persones que estan imputades al consistori, el portaveu d'UM, Miquel Nadal, i els regidors del PP Rafael Duran i Marina Sans.

Segons ha considerat, aquests fets són els que haurien de "preocupar i ser motiu de debat". Per aquesta raó, ha assegurat que continuarà manifestant-se fins a arribar a la "neteja en les institucions" i va reiterar la seva petició perquè dimiteixen els tres regidors implicats en casos de presumpta corrupció.

Finalment, Mas ha destacat que si la seva formació s'abstingués en totes les propostes que els 'uemites' presentessin "no sortiria ni una".

Representants d'UM únicament van intervenir al ple dels pressupostos d'avui quan la tinenta d'alcalde i portaveu, Cristina Cerdó, ha explicat els motius de l'abstenció. Així, ha indicat que "malgrat que ens van invitar" a donar el vistiplau a la proposta del PP es van abstenir perquè "UM sí que és lleial al Pacte, a l'equip de govern i respecta la institució".

Sobre aquest assumpte, Grosske ha criticat a la sessió que la 'uemita' es referís a un assumpte que "no té res a veure amb la lògica del debat pressupost", encara que ha reconegut que el "més raonable" seria que els alts càrrecs mantinguessin una "posició neutral".