EU s'oposa a l'eliminació de les taxes aeroportuàries perquè afavoriria el turisme de baixa qualitat


Actualizado 20/4/2009 15:46:38 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

EU de Balears ha expressat avui el seu rebuig a l'eliminació de les taxes aeroportuàries, una demanda feta pel sector turístic balear al Govern amb l'objectiu de pal·liar l'actual crisi econòmica. La formació liderada per David Abril considera que aquesta mesura afavoriria l'arribada de turistes de baixa qualitat.

Per a EU, resulta xocant que el conseller de Turisme, Miquel Nadal, aposti per l'eliminació de les taxes que han d'abonar les companyies aèries, i alhora advoca per la construcció de camps de golf, que atreuen visitants amb elevat poder adquisitiu. Des d'aquesta formació també van criticar les paraules del titular de Turisme quan el dissabte passat va reclamar la cogestió públic-privada de Son Sant Joan i va qualificar AENA de ser l'"última organització soviètica" que queda a Europa.

EU considera que la titularitat i la gestió aeroportuària a Balears ha de ser pública, cogestionada entre la CAIB i l'Estat i amb la participació en el control dels diferents agents socials (empresaris i sindicats). Aquesta formació estima "contradictori" que Nadal, "liberal declarat", faci aquest tipus de declaracions i al seu torn demana subvencions per als empresaris.

El sector turístic ha demanat dissabte passat a la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, que "elimini" les taxes aeroportuàries que aplica a les companyies l'ens públic Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA), en el que han considerat una "mesura de xoc importantíssima" per assegurar la rendibilitat d'un transport que és clau perquè els destins turístics rebin visitants i, sense el qual, "el seu destí és incert".