Un ex-afiliat de UM: "Monjo i Baró m'han instat que sota cap concepte digués que havia treballat per a UM"


Actualizado 29/11/2010 16:28:42 CET

PALMA DE MALLORCA, 29 Nov. (EUROPA PRESS) -

Un ex-afiliat de UM i imputat dins del Cas Maquillaje, Joan Arrom, ha assegurat davant del jutge aquest dilluns que quan ha estat citat a declarar, l'actual secretari general de UM, Joan Monjo, i l'ex-secretari de gabinet del Parlament, Matías Barón, li han instat que "sota cap concepte digués que havia treballat per a UM".

"Em van dir que m'abstingués de declarar en policia i que ells em dirien el que havia de dir" (davant del magistrat), ha asseverat Arrom davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola.

D'aquesta manera és com l'encausat ha relatat com li van induir a ocultar que ha fet tasques per a la formació nacionalista quan, presumptament, en realitat cobrava d'una empresa proveïdora del Consell, Ambbit Digital, investigada en aquest cas per un presumpte desviament de fons públics.

"Quan vaig signar el contracte i vaig preguntar què era això de Ambbit Digital, em van dir que no em preocupés, que era una empresa vinculada totalment a UM, ben igual que si fora UM", ha afirmat Arrom posant aquestes paraules en boca de Eugenia Cañellas, llavors secretària tècnica del vicepresident del Consell, Miquel Nadal. Tot i això, en aquest sentit ha assegurat que "sempre tenia ben clar que em pagava UM".

"VAIG SIGNAR LES NÒMINES I LA LIQUIDACIÓ EN UN MÍTING"

L'imputat, defensat per la lletrada Maria Pons, ha asseverat que no ha portat a terme cap treball per a Ambbit ja que durant el temps que va durar el contracte, que va cobrar uns 320 euros mensuals, va treballar a la seu de la formació i assistia també als diferents esdeveniments. És més, ha manifestat que les nòmines les va rubricar quan va signar la liquidació "en un míting polític en La Vileta".

Tal com ha recordat, ha estat Francisca Rosa Sampol qui en octubre del 2006 li va preguntar si li agradaria treballar per a UM de cara a la campanya electoral del 2007, després de la qual cosa li va oferir un lloc de treball a les tardes com auxiliar administratiu a la seu, i ha estat ella directament el seu responsable.