Un ex conseller del PP busca a través d'un anunci en premsa candidats per a les llistes del seu nou partit


Actualizado 27/1/2011 19:53:36 CET

PALMA DE MALLORCA, 27 Ene. (EUROPA PRESS) -

Un ex conseller del Govern de Jaume Matas, Toni Rami (PP), no només s'ha convertit a l'impulsor del nou partit Transparència per Calvià (TxC) sinó també d'una iniciativa "inèdita", com ell mateix la qualifica, per a la recerca de candidats per a les seves llistes a través d'un anunci en premsa, amb l'objectiu que siguin els propis ciutadans els qui les conformin i no "siguin els aparells polítics els que es reservin els seus aspirants com si d'un botí preciós es tractés".

En declaracions a Europa Press, Rami, ex conseller d'Economia, ha explicat que aquest és només un exemple de les pretensions de TxC, intenció del qual radica a introduir el model de transparència de Suècia, país en el qual "qualsevol funcionari pot lliurar qualsevol document que no afecti a la intimitat de les persones", i on se celebren deu referèndum a l'any, entre els quals hi ha un perquè la ciutadania voti quin candidat desitja per als pròxims comicis.

'Altruisme, independència econòmica, formació, experiència professional i vital, i compromís amb Calvià' són els requisits que la formació valorarà dels ciutadans interessats a ser futurs regidors i són els que apareixen a l'anunci, que apareixerà publicat fins a diumenge que ve. Alhora, el cartell ressalta com els integrants del partit estan 'compromesos amb la transparència, la participació ciutadana, l'ocupació, l'educació i el medi ambient'.

I el sou, fins a 1.200 euros al mes, que es traduiria, tal com ha explicat Rami, en 40 hores al mes pagades a 30 euros. "L'anunci respon a la idea de com hauria de funcionar la política a Espanya, i és que els ciutadans haurien de poder elegir als qui volen que els representin". "El que volem és que els polítics manin menys i que estiguin infinitament més controlats", ha asseverat.

A més, Rami advoca perquè els regidors puguin assistir als plens "com activitat marginal i no com manera de vida en el qual vegin els seus ingressos multiplicats per cinc". Fins ara, deu persones han anomenat per interessar-se per l'anunci, bé per curiositat, bé per conèixer què han de fer per formar part d'aquesta nova iniciativa, que "simplement és un començament perquè volem que a partir de 2015 sigui molt més seriós", conclou l'ex conseller popular.