La facturació i l'ocupació en el sector serveis es redueixen a l'abril a Balears un 1,7%


Actualizado 17/6/2010 14:07:28 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

El volum de negoci del sector serveis s'ha reduït un 1,7% l'abril respecte al mateix mes de l'any passat, una caiguda que contrasta amb la pujada de l'1,9% registrada a nivell estatal, encadenant així el seu segon ascens interanual consecutiu després del de març, segons les dades provisionals publicats avui per l'Institut Nacional d 'Estadística (INE).

Únicament les comunitats d'Andalusia (-3,6%), Aragó (-1,1%), Canàries (-9%), Castella i Lleó (-2,3%), Castella-la Manxa (-1,5%), Extremadura (-2,3%) i Galícia (-0,5%) han registrat caigudes en la facturació l'abril, mentre que la resta va comptabilitzar increments, amb Catalunya al capdavant (+5%). Per contra, Canàries és la regió que ha registrat la caiguda més gran (-9%).

Pel que fa a l'ocupació en el sector serveis, a Balears s'ha reduït un 1,7%, una dècima per sobre de la mitjana estatal, on ha caigut un 1,6%. Seguint la tònica dels últims mesos, totes les comunitats autònomes han registrat caigudes de l'ocupació l'abril, excepte a Cantàbria (1%), Castella i Lleó (0,7%) i la Rioja (0,4%). Castella-la Manxa (-3,2%) i Canàries (-2,7%) han estat les comunitats que han registrat les majors baixades.