La Federació Hotelera de Mallorca farà demà una Jornada informativa sobre el model de condo-hotels


Actualizado 24/4/2008 14:25:18 CET

L'Illot Suites & SPA de Cala Ratjada és l'únic establiment de les Balears que funciona sota aquesta modalitat amb "molt bons resultats"

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha organitzat una 'Jornada informativa sobre condo-hotels' que se celebrarà demà divendres, 25 d'abril, a la qual assistiran destacats empresaris turístics i experts de l'àmbit judicial que intentaran aportar respostes sobre un nou model d'explotació cada vegada més estès al nostre país.

En l'organització de l'esdeveniment, que es desenvoluparà a l'hotel Melià Victòria de Palma, han col·laborat també la Cambra de Comerç de Mallorca, l'entitat financés Sa Nostra i la cadena hotelera Sol Meliá, que estarà representada pel seu vicepresident executiu, Sebastián Escarrer Jaume.

Sol Melià és un exemple nacional de suport a aquesta modalitat, que consisteix a compartir la rendibilitat d'una o diverses habitacions de l'hotel amb un propietari inversor, que pot habitar-la durant un temps determinat de temps.

L'objectiu de la trobada se centra en "atendre les inquietuds del col·lectiu hoteler que necessita més informació sobre aquesta nova fórmula de comercialització i d'explotació dels hotels, que no acaba de tenir un espai definit dins de l'actual legislació turística", va explicar a Europa Press, el portaveu de la Federació Hotelera de Mallorca, Antonio Fuster.

Segons va apuntar, l'interès de la Federació és "simplement oferir als seus associats l'oportunitat d'assistir a una jornada amb ponents de gran nivell per aportar més llum sobre aquesta pràctica cada vegada més estesa al nostre país".

PROGRAMA DE LA JORNADA

Així, l'acte de presentació tindrà lloc a les 9.00 hores i comptarà mab la participació del conseller de Turisme, Fracesc Buils, el president de la FEHM, Antoni Horrach, el president de la Cambra de Comerç, Joan Gual, i el president de Sa Nostra, Fernando Alzamora.

A continuació, es desenvoluparan una sèrie de ponències amb el títol 'Claus de l'èxit d'un Condo-hotel' que estaran moderades per Joan Buades, del Bufet Buades, en les que participaran diversos experts jurídics en la matèria; com Miquel Frontera; de l'assessoria Price Waterhouse i Jose Antonio Alarcón, assessor jurídic i expresident del Consorci de Platja de Palma.

Després, tindrà lloc una taula rodona cap a les 'Claus per a una fórmula d'explotació hotelera innovadora' en què participaran el vicepresident de Sol Melià, el director general d'Ordenació Turística del Govern, Santiago Balaguer i el president del Illot Suites & SPA de Cala Ratjada, Ignasi Esteve, únic establiment d'aquest model de negoci que hi ha a Balears.

Ignasi Esteve va ressaltar en declaracions a Europa Press "els bons resultats de comercialització" obtinguts de la seva experiència, després que després d'una reforma de l'Illot Suites & SPA decidissin comercialitzar-lo en la modalitat de condo-hotel. Segons va explicar, fins ara s'han vendido el 50% de les seves unitats, "cuyos compradors obtenen una rendibilitat en funció de l'ocupació que tenen".

BUIT LEGAL

Tot i que a Espanya aquesta pràctica té un buit legal, ja que per llei els hotels estan classificats com d'ús turístic i no residencial, el número establiments s'ha duplicat els últims anys, al passar de 9 condoteles en 2001 als 19 que es van comptabilitzar el 2007 en tot el territori nacional.

Segons els estudis, el mercat seguirà creixent durant els pròxims anys i es produirà una progressiva diversificació geogràfica de l'activitat, de manera que els empresaris i els que s'estiguin formant en aquesta branca ja saben que existeix aquesta nova oportunitat de negoci en aquesta parcel·la del mercat.