Fina Santiago assegura que Balears registra més denúncies de maltractaments que altres comunitats


Actualizado 25/11/2009 16:45:23 CET

EIVISSA, 25 de novembre (EUROPA PRESS)

Balears és una de la Comunitats Autònomes on es registren més denúncies i sentències per maltractament a les dones. El dia mundial contra la violència sobre la dona, la consellera balear d'Afers Socials, Fina Santiago, ha explicat a Eivissa que "tot i que sembli paradoxal això és un bon senyal", i ha explicat que les dades demostren que hi ha més sensibilització de la ciutadania davant d'aquesta xacra social.

Ha concretat que "el cas que una Comunitat Autònoma tingui més denúncies de violència de gènere i més sentències ho vam valorar com alguna cosa positiva, tot i que sembli paradoxal, perquè significa que la majoria està sensibilitzada i denuncia més".

La consellera va especificar que "no podem comparar-nos amb altres Comunitats Autònomes perquè la violència de gènere és de portes per endins, si no es denuncia, si no es verbalitza, no se sap per tant és un bon indicador que les dones denunciïn més".

Santiago ha assenyalat que a Balears existeix una major sensibilització per dos motius: els índexs d'ocupació en la dona que són més alts que en altres comunitats i també influeix el fet que a les illes existeixen més nuclis urbans. Ha dit que "tenim una taxa d'ocupació més alta que la mitjana de l'estat, i això significa que les dones tens més independència econòmica i d'altra banda tenim un model més urbà que rural i és més fàcil denunciés en una cultura urbana".

Aquesta tarda tindrà lloc una manifestació en les quatre illes per denunciar el maltractament a la dona. A Eivissa tindrà lloc al passeig Vara de rei on també es donarà lectura a un manifest.