Pablo Martín subratlla que Zapatero ha complert la seva promesa de portar a Balears a la mitjana estatal


Actualizado 16/7/2009 21:34:04 CET

Felicita a Antich per la negociació i titlla d'"apocalíptic" a Montoro per voler canviar un model que beneficia a les comunitats

MADRID, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

El diputat del PSOE per les Balears al Congrés Pablo Martín es va mostrar avui satisfet per l'acord de finançament autonòmic i ha afirmat que amb això el president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, ha complert amb les seves promeses de situar a la comunitat en la mitjana de finançament per càpita mitjançant el nou sistema.

En declaracions a Europa Press, Martin va detallar que el model compleix amb una "reivindicació històrica" per a les illes i, a més, destina recursos addicionals a totes les comunitats, pel que va qualificar de "gran acord" la reforma validada ahir pel Consell de Política Fiscal i Financera.

"És un model excel·lent per a totes les comunitats i per a Balears", va exposar el diputat socialista qui, a més, va felicitar a Zapatero per haver complert amb la paraula donada a Balears en una qüestió "tan complicada" com és el finançament autonòmic.

També ha valorat la tasca de negociació desplegada pel president del Govern, Francesc Antich, qui ha demostrat que "ha lluitat" pels interessos de les Balears perquè pogués gaudir d'un finançament justa.

D'altra banda, Martín va titllar d'"incomprensible" la posició del PP a les illes al qualificar d'"insuficient" el nou model de finançament quan el sistema de 2001 impulsat per 'els populars' ha demostrat ser "obsolet i incomplet", que en el cas balear deixava a la comunitat "d'entrada 10 punts per sota de la mitjana".

Alhora, també va qualificar de "disbarat" les declaracions del portaveu d'Economia del PP al Congrés, Cristóbal Montoro, qui avui ha afirmat que si la seva formació política accedeix al Govern espanyol canviarà el finançament autonòmic.

Martín ha assegurat que resulta paradoxal que un "apocalíptic Montoro" faci aquest tipus d'afirmacions quan s'acaba de gestar un acord que beneficia a totes les comunitats autònomes, que demanaven a més una reforma del sistema que va construir en 2001 l'executiu presidit per José María Aznar.