Vives diu que es dóna un "pas endavant" però estaria més satisfeta si es compensés "més" a Balears


Actualizado 16/7/2009 17:20:44 CET

MADRID, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Comerç, Indústria i Energia del Govern, Francesca Vives (Bloc), ha assegurat avui que el fet de situar Balears en la mitjana de finançament estatal per càpita s'ha donat un "pas endavant", tot i que ha afegit que "estaria més satisfeta" si el nou model inclogués una "compensació" pel tracte que ha donat a les illes el model de 2001.

Així ho va detallar Vives després d'acudir al Saló Internacional de la Moda de Madrid (SIMM) per visitar les empreses de la comunitat que participen en aquest esdeveniment, referint-se a l'acord tancat per reformar el sistema de finançament autonòmic.

La consellera va fer referències a les tesis que defensa la seva formació política que exigeix que el nou sistema compensi l'infrafinançament de Balears. A més, va detallar que correspon ara perfilar les xifres concretes per a les illes.

D'altra banda, Vives es va referir al desenvolupament a les illes de les rebaixes d'estiu que encara s'estan desenvolupant, pel que ha considerat precipitat fer pronòstics de facturació al començament d'aquest període comercial.

"Aquí que esperar perquè només fa pocs dies que s'han posat en marxa i per tant cal esperar al final de la campanya per fer valoracions", va exposar la consellera qui ha dit a més que les dades i dates de les rebaixes les decideix la Taula Sectorial de Comerç i no el seu departament.

A més, ha considerat un error que ja s'hagin traslladat al començament de les rebaixes previsions negatius de facturació i va detallar que aquest any els comerços tenen "menys estoc" dins un context de "dificultat econòmica", el que incideix en el consum.