Fiol i Rodríguez es disputaran demà el vot dels 4.921 afiliats del PP de Palma en la primera elecció directa


Actualizado 25/11/2009 18:50:43 CET

Bauzá no creu que ni Fiol ni Rodríguez representin la renovació, però subratlla la "professionalitat i generositat"

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) -

Els Populars José María Rodríguez i Francesc Fiol es disputaran demà el vot dels 4.921 afiliats del partit a Palma en la qual serà la primera elecció del president de la Junta Territorial de la capital balear i de les juntes de districte feta per sufragi universal i directe.

Tot i això, el president popular a Balears, José Ramón Bauzá, no considera que Fiol, ni Rodríguez representin la renovació com a candidats del PP a la Junta Local de Palma, si bé ha destacat que són dos "magnífics militants" d'aquesta formació que, segons la seva opinió, "han demostrat amb el temps la seva trajectòria, la seva professionalitat, el seu amor al partit, la seva generositat i, sobretot, les seves ganes de liderar un projecte de futur que passarà per acompanyar al president en el seu treball del dia a dia".

Alhora, va esperar que demà es produeixi una participació "normal i possiblement intensa" durant la votació als dos candidats per presidir la Junta Territorial de Palma i ha confiat que quan es produeixi el recompte, el guanyador "treballi pel futur del PP amb criteris d'unitat, tal com ho han manifestat tant Fiol, com Rodríguez".

Per la seva banda, el secretari general del PP de Palma, Rafael Duran, ha reconegut que el procés de renovació s'ha "allargat en el temps", així com que s'han produït "moltes coses desagradables" durant aquest. Tot i això, ha destacat que "mai no és tard quan arriba" i ha considerat que "políticament" ha "valido la pena", però no "personalment".

Així doncs, demà entre les 11.00 i les 21.00 hores els militants podran acudir a qualsevol dels 13 locals habilitats pel partit i procedir a la votació, per a la qual cosa el partit ha "mobilitzat a més de 40 persones" amb la finalitat que hi hagi un president i secretari en cadascuna de les taules i es desenvolupi un procés "al més net possible".

Duran ha considerat que qualsevol dels dos candidats es troba "en condicions" de tirar endavant el projecte del PP i que l'endemà de les eleccions, el guanyador ja es trobarà treballant per aconseguir que el partit venci en els pròxims comicis municipals.

BAUZÀ HA INTENTAT QUE "LA SANG NO ARRIBI AL RIU"

Alhora, ha remarcat que el líder dels populars ha "mantingut una neutralitat encomiable" en relació amb les dues candidatures d'aquestes dues persones històriques", així com que ha "fet el possible per intentar que la sang no arribi al riu". Que estiguin sent unes eleccions "en condicions i molt tranquil·les" és "mèrit de Bauzà", ha afegit.

Com a secretari general, Duran ha animat a la participació dels militants en "l'oportunitat històrica" que tindran per formar part de la primera elecció de manera lliure, universal i directa, alguna cosa que ha considerat una "mostra de democràcia interna" del partit.

En aquest sentit, ha assegurat que quan Catalina Cirer ha estat presidenta de la Junta Territorial de Palma ja es va proposar aquest sistema d'elecció però que llavors la Direcció Nacional de la formació no ho ha considerat "adequat".

Aquest comicis donaran una "lliçó" a tots els partits "que es diuen progressites" fent una elecció del president de manera lliure. Així, va entendre que "tot el que hem passat ha valgut la pena" perquè els afiliats puguin decidir i escollir amb el seu vot.

D'altra banda, pel que fa als dos candidats ha assenyalat que són persones que porten "molt temps treballant per al PP" pel que coneixen "perfectament" la formació. Tot i això, ha remarcat que tant Fiol com Rodríguez aportarà un procés de "renovació" al PP.

Dels 4.921 militants que posseeix el partit a la capital, 1.713 són dones i 3.208 homes. A més, la majoria té entre 31 i 60 anys -3.100 persones-, seguits pels de més de 60 anys -1-449- i els d'entre 18 i 30 anys -370-. Alhora, els districtes en els quals hi ha més presència popular són els de Plaça des Pont, Aragó o Eixample, mentre que on aquesta és menor és a Plaça de Toros o s'Escorxador.

A més, al total d'afiliats que tindran dret a vot dijous que ve caldrà sumar més de 300 persones que estan esperant que es faci efectiva la seva alta en el partit.

DECISIÓ DEL COMITÈ NACIONAL DE DRETS I GARANTIES

Cap recordar que el PP va acordar celebrar aquestes eleccions es portaran a terme demà, després que el Comitè Nacional de Drets i Garanties del partit resolgués que la convocatòria per a l'elecció de les Juntes de Districte de Palma havia de celebrar-se en un sol dia, en lloc d'en diverses jornades, compreses entre el 13 i el 31 d'aquest mes.

Així, el Comitè Nacional va donar la raó a Francesc Fiol, qui va presentar un recurs davant d'aquest òrgan en contra de la decisió del Comitè de direcció de la Junta Insular de Mallorca, que va acordar la celebració dels comicis per a la presidència de les Juntes de Districte en dies diferents.

El passat dia 8 de setembre Fiol va impugnar l'acord del Comitè de direcció de la Junta Insular de Mallorca que va establir el calendari de les eleccions. La impugnació ha estat presentada davant del Comitè Regional de Drets i Garanties, un dia després que l'altre candidat a presidir la Junta Local de Palma, José Maria Rodríguez, fes públics els noms dels candidats les dates dels comicis.

Tot i això, Fiol es va portar un primer revés quan, l'endemà de presentar la impugnació, la Junta Insular del PP va ratificar, amb 28 vots a favor i 14 en contra, el calendari electoral.