La Fiscalia demana dos anys de presó contra Hidalgo, que serà jutjat aquest dilluns pel tancament del pàrquing d'Alemany


Actualizado 10/12/2010 15:44:44 CET

Tant el Ministeri Públic com l'acusació particular li acusen d'un delicte de coaccions i un altre de prevaricació

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

L'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, se seurà aquest dilluns un altre cop en el banc dels acusats per haver ordenat el tancament presumptament irregular del pàrquing de l'actual primera edil Isabel Alemany (UM), uns fets pels quals la Fiscalia sol·licita dos anys de presó contra l'inculpat mentre que l'acusació particular, exercida en representació d'Alemany, demana un total de tres.

En concret, la vista oral, que ha estat posposada fins a en tres ocasions, tindrà lloc a partir de les 10.00 hores en el Jutjat penal número 6 de Palma, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press. Cal assenyalar que tant el Ministeri Públic com l'actual vicepresidenta primera del Parlament, a través del lletrat Miquel Borràs, atribueixen a l'exalcalde un delicte continuat de coaccions i un altre de prevaricació.

Tal com postula l'acusació particular en el seu escrit de qualificació, a què ha tingut accés Europa Press, després que des de finals del 2005 i durant 2006 Alemany -llavors regidora i portaveu de UM- promogués diverses actuacions contra Hidalgo per suposades irregularitats urbanístiques, el llavors primer edil, "abusant" del seu càrrec, va ordenar paralitzar i clausurar de manera immediata l'activitat i les instal·lacions de l'aparcament propietat de la mare d'Alemany, ubicat en Sant Elm.

Un pàrquing que, segons defensa l'acusació, es troba a l'aire lliure i en funcionament en virtut d'una autorització atorgada per l'Ajuntament d'Andratx en 1983, pel que considera que la decisió de tancar-lo perseguia causar "greus perjudicis econòmics" a Catalina Moyà -mare d'Alemany- i amb això "perjudicar" a l'edil. I per a això, ha fet diverses actuacions a fi de "revestir de legalitat formal" el tancament.

Tot això, relata l'acusació, "amb l'única i clara voluntat de perjudicar a Alemany" i amb el "clar" objectiu d'impedir el desenvolupament d'una activitat econòmica per a la que es comptaven amb les corresponents autoritzacions.

"FINALITAT ESPÚRIA DE L'ACUSAT"

"La persistència, voluntat i finalitat espúria de l'acusat a aconseguir la clausura de l'aparcament al marge de qualsevol interès general" es plasma, assenyala l'acusació particular, que després de la presentació d'una còpia de l'autorització d'explotació, el llavors alcalde ha iniciat tota una sèrie de gestions, a través de tercers, tendents a aconseguir a la major brevetat possible informes que avalessin l'existència d'un risc d'incendi o d'inundació a la zona.

Tot i això, afirma que la "voluntat de represàlia" d'Hidalgo no es va limitar a la decisió de paralitzar l'activitat del pàrquing, sinó que "buscant el dany i el descrèdit personal i polític" de la regidora 'uemita', va decidir reclamar a la seva mare la recepció de les obres i serveis de l'àmbit territorial del projecte d'urbanització del polígon número 1, sector III, de Sant Elm, així com requerir a Moyà perquè procedís al pagament del 10% de l'aprofitament mitjà, quantificat pels serveis municipals en un milió d'euros.

Cal recordar que Hidalgo es troba actualment complint condemna al centre penitenciari de Palma per les dues primeres peces del cas Andratx en les que ha estat jutjat.