La Fiscalia de les Balears no preveu cridar a declarar cap controlador fins que la Guàrdia Civil acabi l'atestat


Actualizado 10/12/2010 20:02:09 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia provincial de les Balears no preveu cridar a declarar cap dels 71 controladors que segons Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) van abandonar el seu lloc de treball divendres passat, incorrent en un presumpte delicte de sedició, previst i penat a l'article 20 de la Llei Penal i Processal de Navegació Aèria de 1964.

El passat 4 de novembre la Fiscalia de les Balears va incoar diligències d'investigació penal encaminades a descobrir si les baixes massives registrades divendres i dissabte en els aeroports de les illes són constitutives d'un delicte de sedició.

El Fiscal General de l'Estat, Cándido Conde Pumpido, ha advertit ahir que si es demostra la comissió del delicte, el Ministeri Públic podria demanar penes de fins a vuit anys de presó per als controladors.

Pumpido va fer aquestes declaracions a Saragossa, on va presidir la Junta de Fiscals Superiors de les Comunitats Autònomes, a la qual va assistir el fiscal en cap de les Balears, Bartomeu Barceló, qui aquest dijous ha recordat que després de la incoació de diligències penals a les illes es va oficiar a la Guàrdia Civil perquè investigui els fets i instrueixi el corresponent atestat.

Per aquesta raó, tenint en compte que és l'Institut Armat és l'encarregat d'investigar els fets i rebre les primeres declaracions, la Fiscalia de les Balears no intercedirà fins que no finalitzi l'atestat, han informat a Europa Press fonts del Ministeri Públic.

D'altra banda, en una nota de premsa, la Fiscalia destaca l'"esforç" que està fent la Guàrdia Civil per a l'aclariment dels fets, que qualifica de "molt complexos", i assenyala que dimecres passat ha rebut la primera part de les diligències de part de la Guàrdia Civil. "Una vegada que s' hi hagi enviat l'atestat complet i s'hi hagi estudiat s'acordarà el procedent", manifesta la Fiscalia.

Alhora, Barceló recorda que segons allò disposat a l'article 773-2 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, si una vegada practicades les diligències acordades s'incoa un procediment judicial, la fiscalia remetrà les actuacions al jutjat i cessarà en les seves diligències.