Formentera farà el pròxim 17 de setembre la II Passarel·la de Moda a la Platja d'És Pujols


Actualizado 20/7/2009 18:02:48 CET

FORMENTERA, 20 de jul. (EUROPA PRESS)

El Consell Insular de Formentera organitzarà el pròxim 17 de setembre, coincidint amb el Dia del Turista, la II Passarel·la de Moda a la Platja d'És Pujols. Segons van destacar des de la Institució, aquesta cita té la pretensió de potenciar als dissenyadors locals de l'illa, com impulsors d'un estil que caracteritza l'essència de Formentera. El pressupost per a aquesta edició és de 35.000 euros.

El president de la màxima institució de l'illa, Jaume Ferrer, va mostrar la seva preocupació pel foment i la promoció dels comerciants tèxtils i dissenyadors Formentera.

Ferrer ha considerat que, de la mateixa manera que Eivissa, Formentera ha estat "refugi d'intel·lectuals i artistes des dels anys trenta", prova d'això, ha concretat, és el moviment artístic i el paradís hippy dels seixanta, anys en els quals la consigna pacifista i una forma de vestir lliure, van marcar unes tendències que perduren.

Des del Consell Insular van matisar que actualment, a més de ser un centre turístic de vacances de primer ordre, Formentera és sinònim de moda, i un contingent de turistes, que any rere any la visiten, "adquireixen aquesta moda com a part de Formentera", ha assegurat.

L'objectiu de la institució és potenciar i ajudar als dissenyadors a assistir a certàmens de moda que ajudin en la seva promoció, i a través dels seus dissenys potenciar la moda que es vesteix a l'illa de Formentera, forjant un reclam més per ser visitada.

L'adaptació als nous temps de dissenyadors, comerços, artesans, o creadors de joies i complements conformaran aquesta II Edició de Moda de Formentera, en què destaquen Majoral, Sandra Tarragó, Xènia Dissenyadors de Complements, Eva Cardona, Elena Hurtado, Macramé Món Insòlit o Jesús Costa.

Respecte a les característiques que determinaran aquesta passarel·la, els dissenyadors comptaran amb 12 models i els comerços podran desfilar les seves creacions amb vuit maniquins. Alhora, participaran cinc nens. La convidada especial en aquesta segona edició serà una de les pioneres de la Moda Adlib, Melania Piris.

Per aconseguir la seva màxima difusió, el Consell Insular de l'illa ha elaborat articles promocionals com un ventall amb la imatge de portada de la II Edició de Moda, que es repartirà entre tot el públic.

Segons van concloure des de la institució "aquest serà un dia especial per a Formentera, amb música en directe i la degustació de productes típics per a totes les persones assistents al passeig d'És Pujols, a les 21.30 hores".