La Fundació Kovacs obre una consulta a Manacor


Actualizado 25/11/2009 14:01:06 CET

Estarà ubicada en les instal·lacions que Clinic Balear té en aquest municipi del Llevant

PALMA DE MALLORCA, 25 Nov. (EUROPA PRESS) - -

La Fundació Kovacs obrirà aquest mes consulta a Manacor, on atendrà a partir d'aquest mes els pacients amb dolor d'esquena d'aquesta població i d'altres pròximes derivats pels metges de l'Ib-Salut.

La consulta s'ubicarà en les instal·lacions que Clinic Balear té a Manacor (Ronda Institut, 13), gràcies a l'acord tancat per les dues institucions. Així, la xarxa assistencial de la Fundació Kovacs a Balears, ja present a Palma, Eivissa, Maó i Artà, s'estén a una de les principals ciutats de l 'Illa, complint un objectiu que la pròpia Fundació s'havia marcat per a aquest exercici, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Així, els pacients amb molèsties de l'esquena que requereixin la realització d'intervencions neurorreflejoteràpiques (NRT) per al seu tractament ja no hauran de desplaçar-se fins a Palma o Artà. Cal recordar que aquesta tecnologia consisteix a implantar transitòria i superficialment material quirúrgic sobre certes terminacions nervioses de la pell, amb la finalitat de bloquejar els mecanismes neurals implicats en el manteniment del dolor, la inflamació i la contractura muscular.

Es realitza de manera ambulatòria, no requereix anestèsia, i el seu ús està indicat en els dolors d'esquena de causa mecànica que duren 14 dies o més i en els que no cal la cirurgia d'urgència. Tal com s'ha demostrat, l'aplicació de la NRT en la Sanitat Pública millora entre 3 i 7 vegades l'efectivitat del tractament, redueix un 75,3% els costos i incrementa entre 6 i 22 vegades l'eficiència dels recursos públics.

La Fundació Kovacs és una entitat mallorquina sense ànim de lucre dedicada a la investigació mèdica, l'assistència sanitària i la promoció de la salut pública, especialitzada en les molèsties de l'esquena. És la principal entitat investigadora espanyola en aquest àmbit i en els seus programes d'investigació participen actualment 532 metges de 13 països.