Futura es nega "en rodó" a posar-se en contacte amb els representants dels treballadors, segons el SEPLA


Actualizado 8/8/2008 14:35:31 CET

PALMA DE MALLORCA, 8 Ago. (EUROPA PRESS) -

La direcció de la companyia aèria Futura International Airways es nega "en rodó" a contactar amb els representants dels pilots del Sepla, per intentar desconvocar la vaga convocada entre els dies 20 i 27 d'agost, i del 3 al 10 de setembre en horari de 2.30 a 7.30 hores.

Així ho va expressar en declaracions a Europa Press el portaveu del Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) en Futura, Manuel Pedro López, qui va assegurar que la direcció es va posar en contacte amb ells "només" per informar-los dels serveis mínims, i que "no volien parlar res més" amb els representants.

En aquest sentit, López va sostenir que la companyia "no ens reconeix" com representants sindicals dels pilots, encara exercint com portaveus de més del 75% dels mateixos.

La vaga, tal com va recordar, es convoca pels incompliments, per part de la companyia, dels acords que ja es van establir l'agost del 2006, amb la finalitat de desconvocar una altra vaga convocada per a aquest moment.

Alhora, va recordar que un altre dels incompliments, que va considerar "molt important", és el compromís de no manar pilots forçosos a destacaments en països considerats com "perillosos" pel Ministeri d'Afers Estrangers, com és el cas d'Algèria.

Sobre aquesta situació, fonts consultades per Europa Press, van informar que es posa en perill la integritat física de la tripulació i dels passatgers, ja que la situació en aquest país és "incontenible", doncs els pertanyents a empreses espanyoles necessiten anar "escortats" i "en molts casos l'hotel està acordonat per seguretat".