Gesa Endesa inaugura la nova planta de gas natural liquat que dóna subministrament a la població de Manacor


Actualizado 17/6/2009 18:32:39 CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde del municipi mallorquí de Manacor, Antoni Pastor, i la consellera de Comerç Indústria i Energia, Francesca Vives, acompanyats del director general de Gesa Endesa, Andreu Rotger, van inaugurar avui la nova planta de gas natural liquat de Manacor que dóna subministrament a la població de la localitat.

Així, la nova planta permet començar el subministrament de gas natural a Manacor i estarà operativa fins que es pugui connectar la xarxa de distribució al futur gasoducte. Així, Manacor es converteix en el primer municipi de Mallorca que té subministrament de gas natural per a ús domèstic i comercial.

La nova planta té una capacitat d'emmagatzematge de 99.000 litres de gas natural liquat i una xarxa de distribució de 8.700 metres. La inversió portada a terme en aquesta primera fase del projecte puja a cinc milions d'euros.

Els anys vinents la xarxa de distribució a Manacor creixerà de manera important per atendre la demanda de clients domèstics i clients comercials amb la previsió de connectar a més de 6.000 punts de subministrament.

Així, entre els avantatges del gas natural destaquen que és còmode, eficaç, ràpid, no contaminant i assegurança. Aquesta inversió a Manacor contribueix a reafirmar els plans d'expansió del gas que Gesa Endesa està desenvolupant a Mallorca, per portar el gas als principals nuclis de població de l'illa.