Gesa Endesa participa a les jornades de sensibilització sobre energies renovables


Actualizado 11/3/2008 20:04:27 CET

PALMA DE MALLORCA, 11 Mar. (EUROPA PRESS) -

Gesa Endesa participarà avui i demà en unes jornades de sensibilització sobre energies renovables, que acollirà la sala D'Actes de Sa Nostra, ja que l'actual consum d'energia basat sobretot en uns recursos fòssils limitats, posa de manifest la necessitat de cercar alternatives per aconseguir la sostenibilitat.

Segons un comunicat emès avui per la companyia elèctrica, cal ser conscients de la fragilitat del sistema en el qual vivim i dedicar esforços per a l'adequada gestió dels recursos.

Per aconseguir la sostenibilitat, Gesa va assegurar que cal treballar en dos camps molt importants, primer en l'estalvi i l'eficiència energètica i de manera paral·lela potenciar l'ús i el foment de les energies renovables.

Les tecnologies solar i eòlica poden ajudar a solucionar uns dels problemes més importants que es presenten, com és el fet que l'energia fòssil tingui un paper dominant i que es depengui fortament de l'exterior, de manera que l'increment de les energies renovables contribueix a diversificar la producció d'energia i a reduir la dependència energètica a determinats combustibles.

Per tal de minimitzar el sobrecost que encara ara representen les energies renovables davant de les energies clàssiques, cal crear mecanismes de revisió que introdueixin competència, que fomentin la R+D i evitin els arbitratges entre mercats.