El GOB exigeix que es descarti el Segon Cinturó perquè considera que serà "un element més generador de congestió"


Actualizado 18/9/2008 19:56:27 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) va reclamar avui que es descarti el Segon Cinturó de Palma en estimar que és "una infraestructura innecessària" que, a la llarga, serà un element més generador de congestió que repercutirà en què la ciutat estigui cada vegada més habitada per cotxes i no per persones.

En un comunicat, l'associació ecologista va destacar que aquesta infraestructura és un "exemple més" de la divergència entre el "discurs de la mobilitat i les accions reals que després es plasmen sobre el territori.

Segons el GOB, el Segon Cinturó representa "més consum de territori", així com l'especulació urbanística dels terrenys pròxims a la nova via i, sobretot, una aposta per la promoció del transport privat.

Per tot això, i aprofitant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, el GOB va exigir que es descarti aquesta infraestructura si "volem que hagi coherència" entre el discurs polític sobre sostenibilitat i les accions que es materialitzen sobre el territori.