El GOB reitera a Antich que "reaccioni" i compleixi els compromisos que defensava en la passada legislatura com oposició


Actualizado 10/6/2009 17:12:55 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) va reiterar un altre cop avui al president del Govern, Francesc Antich, que "reaccioni" i assumeixi les mesures que va defensar amb tanta convicció en la passada legislatura des de l'oposició. Els ecologistes no es conformen amb les actuacions "puntuals" però "insuficients" portades a terme per l'executiu en els dos anys que porta de mandat.

Declaracions realitzades en roda de premsa dos dies després que l'organització -després d'una reunió amb Antich al Consolat de Mar- expressés la seva "decepció" amb l'Executiu autonòmic, a l'entendre que les seves actuacions són "contràries" als compromisos assumits al començament de la legislatura, fa ja dos anys, quan el líder de l'executiu ha afirmat en el seu discurs d'investidura que "no es consumiria ni un pam de territori".

Així i tot, el president del GOB, Macià Blázquez, ha valorat de manera molt positiva aquesta reunió, ja que va servir per restablir la comunicació amb el Govern.

En la compareixença d'avui, Blázquez ha defensat l'establiment i posterior aplicació de mesures i solucions "ecològiques i sostenibles" que permetin canviar l'actual model territorial de Mallorca, amb especial incidència en el turisme, ja que segons la seva opinió el Govern del Pacte està apostant per "un model turístic semblant al d'altres anys".

En aquest aspecte, els ecologistes van assegurar que és "necessari replantejarlo per saber cap a on volem avançar en el futur", pel que ha opinat que l'"Executiu autonòmic no desitja expressar el model de Mallorca que vol per al futur a l'àmbit social, mediambiental i econòmic", entre d'altres.

Alhora, ha remarcat la "necessitat" que la societat participi i expressi quin tipus de model desitja per al futur, ja que "té molt que dir", i permetria que "entre tots" s'aconseguís una illa "més sostenible i conscienciada amb les realitats socials i mediambientals".

MESURES 'FACTIBLES I REALS'

Tot i això, la portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha assegurat que també és important portar a terme una diversificació econòmica amb el principal objectiu és aconseguir fer "més autònoma" la societat, a través de més proveïment productiu, energètic, i alimentari a través de productes locals.

Alhora, també va incidir en l'ambientalització del turisme, fent-ho "de qualitat i de proximitat", així com en la necessitat de reconvertir espais urbans ja establerts, per recuperar, reformar i rehabilitar els habitatges existents per aconseguir un ús òptim, així com, en matèria de transport públic, racionalitzar els desplaçaments i "salvar-nos de la dependència del cotxe", donant un major impuls al tren i al tramvia.

En aquest aspecte, també van centrar les seves reivindicacions la producció agrícola ecològica, el suport al camp, a l'ús d'energies "netes" --a través de projectes a petita escala i sota impacte mediambiental--, la conservació de la naturalesa, i la concreció d'una "democràcia de qualitat" que inclogui "més política ciutadana, rigor, compromís i responsabilitat", més enllà dels períodes electorals.

FESTA REIVINDICATIVA 'SOM-HI PER MALLORCA'

Divendres que ve, 12 de juny, el GOB farà a partir de les 19.00 hores, a Ses Voltes, una festa reivindicativa en què advocaran per "una Mallorca sense corrupció, més protegida, sense transgènics, amb més transport públic, per la dignitat política, i pel compliment dels compromisos ambientals", entre d'altres aspectes.

Així, els assistents a aquest esdeveniment que té per títol 'Som-hi per Mallorca' podran gaudir de música, audiovisuals, una gymkhana, una exposició de cartells dels 35 anys de vida de la formació, així com d'una 'fireta' ecosocial, tot això amb el principal objectiu de "plantejar el futur de l'illa". Alhora, entre les actuacions musicals que es portaran a terme destaquen 'Riki López', 'Ximbomba Atòmica' i 'Rock & Press', entre d'altres.