Govern i Afedeco busquen "adaptar" la Llei balear del comerç a la Directiva Bolkestein si la jurisprudència ho permet


Actualizado 24/4/2008 16:38:52 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 d'abril (EUROPA PRESS)

El president del Govern, Francesc Antich, es va reunir avui amb el president de la Federació de Comerç de les Balears (Afedeco), Bartolomé Servera, per avançar en el projecte "d'adaptació" de Directiva Europea de Serveis a les necessitats de les Illes, "si la jurisprudència ho permet".

Així ho va comunicar Servera després de l'audiència mantinguda amb Antich, qui va explicar que tant Govern com Afedeco intentaran mitjançant la revisió de l'actual jurisprudència elaborar un document "jurídicament acceptable" perquè sigui possible adaptar la Directiva Bolkestein a la Llei de Comerç autonòmica.

Servera va manifestar que espera que "de manera definitiva" un marc jurídic indiqui quins són els preceptes normatius a seguir, aspectes que s'estan intentant formalitzar amb el Govern pel que fa a l'adaptació autonòmica de la norma.

En aquest sentit, Servera va afirmar que el setembre, com a màxim, ha d'estar finalitzat el document que reculli aquesta qüestió, doncs cal remitir-lo per aquestes dates al Govern espanyol. Així, va opinar que és bàsic que hagi un "consens" entre les Conselleries de Comerç i de Turisme, de manera que si totes dues Conselleries presenten "informes diferents", seria molt "complicat" i "no hauria temps per rectificar".

OBJECTIUS DE LA DIRECTIVA BOLKESTEIN

Amb aquesta directiva s'intentarà implantar un model comercial adequat a les necessitats dels consumidors, amb comerços integrats en un entorn favorable, i alhora es treballarà perquè les seves senyes d'identitat, com els rètols, no impactin de manera negativa en el client. També es procurarà una atenció més personalitzada a cadascun dels punts de venda.