El Govern aporta 180.774 euros per reforçar el finançament del programa 'Escola 2.0' a Balears


Actualizado 10/12/2010 18:59:51 CET

MADRID, 10 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la distribució entre les comunitats autònomes d'aproximadament sis milions d'euros per reforçar el finançament del programa 'Escola 2.0', dels quals Balears rebrà 180.774 euros.

Concretament, l'arxipèlag balear percebrà 175.407 euros per a la millora d'instal·lacions per acollir les noves tecnologies a l'àmbit de l'educació, unit a 5.367 euros per sufragar despeses corrents.

Segons explica l'Executiu central, aquest acord suposa una continuació de l'adquirit el passat 30 de març quan es van formalitzar els criteris de distribució dels diners destinats per a aquest programa a l'any 2010.

Una vegada conclosa la negociació amb les comunitats per concretar la seva participació, dues d'elles, la Comunitat Valencia i la de Madrid, han declinat formar part d'ell, al mateix temps que altres sis han adquirit el compromís d'incorporar una quantitat més gran de centres i alumnes, necessita l'Executiu central.

Els criteris aplicats han estat els mateixos que es van acordar per a la distribució del crèdit principal d'Escola 2.0 a l'any 2010.

Així, per a la partida destinada a la millora de les instal·lacions es tenen en compte el nombre d'alumnes de 5è de Primària de tots els col·legis sostinguts amb fons públics i el nombre d'unitats de 5è de primària dels col·legis públics.

Per sufragar les despeses corrents s'ha pres en consideració el nombre d'unitats de 5è curs de Primària en centres sostinguts amb fons públics i el nombre de centres amb el mateix tipus de finançament existents en Educació primària.