El Govern balear organitza un simposi internacional 'Darwin: 150 anys de la teoria de l'evolució'


Actualizado 10/6/2009 19:50:38 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) - -

El Govern balear en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans, la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Obra Social de Sa Nostra, impulsa la celebració del simposi internacional 'Darwin: 150 anys de la teoria de l'evolució' que es farà durant els dies 11 i 12 de juny a Palma, el que convertirà a les Illes en un "fita" sobre la recerca dels orígens dels éssers vius.

Aquesta activitat s'emmarca dins la declaració institucional de l'any 2009 com 'Any Darwin' que va fer el passat però de gener el Govern autonòmic, coincidint amb el reconeixement mundial de l'efemèride que commemora el segon centenari del naixement del científic.

Alhora, l'objectiu d'aquest simposi és commemorar el 150 aniversari de la publicació del llibre sobre l'origen de les espècies de Darwin, al qual es proposava el mecanisme de la selecció natural com motor per a l'evolució de les espècies. En aquesta reunió quatre científics tractaran de l'impacte de la teoria de l'evolució des de diferents vessants.

Les ponències seran les següents: 'Beyond Darwin: From the elements to the univers', amb càrrec de Sheldon L. Glashow (Universitat d'Harvard i Universitat de Boston), Premi Nobel de Física; 'Darwin, neodarwinisme i postdarwinisme: una irrefrenable passió pels escarabats", amb càrrec de Lynn Margulis (Universitat de Massachusetts-Amherst), membre de l'Associació Americana de la Ciència i biòloga; 'Darwin and after: The fossil record? serà impartida per Richard Fortey, Paleontòleg que ha estat director del Museu d'Història Natural de Londres i 'Darwin i el disseny intel·ligent', amb càrrec a Francisco J. Ayala (Universitat de Califòrnia-Irvine), membre de l'Associació Americana de la Ciència i biòleg especialista en matèria evolutiva.