El Govern britànic ofereix la seva "col·laboració" per "minimitzar" l'impacte turístic d'una vaga de controladors


Actualizado 6/8/2010 15:38:51 CET

L'ambaixador britànic a Espanya sosté que el turisme a Balears "no està estancat", tot i que creu que deu "millorar" la seva oferta

PALMA DE MALLORCA, 6 Ago. (EUROPA PRESS) -

L'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Gile Paxman, ha ofert al Govern espanyol la "col·laboració" del seu país per "minimitzar" l'impacte que tindria una vaga de controladors per als turistes, si bé ha assenyalat que encara cal esperar per saber si finalment, aquest sector arriba a un acord amb AENA que eviti una vaga a final d'agost.

Així ho ha manifestat Paxman, després de reunir-se a Palma amb el president del Govern balear, Francesc Antich, amb qui ha parlat de la disminució de l'arribada de turistes britànics a Balears en un 11,4 % entre gener i juliol, el que es tradueix en 130.052 visitants menys, en relació amb el mateix període de l'any passat, quan, al seu torn, també s'ha produït una reducció d'un 4,4 %, el que va suposar 80.400 turistes menys que el 2008.

En aquest sentit, ha subratllat que, malgrat que no considera que la situació del turisme a Balears estigui "estancada", tenint en compte que "no han canviat els seus atractius, com la naturalesa i la qualitat de la gent", ha considerat que Balears deu "millorar" la seva oferta turística "aprofitant aquests avantatges", amb la finalitat de "lluitar" contra la competència d'altres destinacions internacionals i "atreure més turisme".

A més, ha considerat que des de les illes també es deu "fer front a" a l'estacionalitat del turisme ampliant la seva oferta perquè els turistes que visitin l'arxipèlag "no només gaudeixin del sol i les platges, sinó també d'altres possibilitats, com el senderisme i la cultura".

Tot i això, l'ambaixador ha destacat que a Balears ja hi ha una "estratègia per millorar la qualitat i ampliar l'oferta turística", en què, segons la seva opinió, tenen un "paper" les campanyes de publicitat, com la que ha posat en marxa la Conselleria de Turisme i Treball destinant 1,5 milions d'euros per a promocionar Balears al Regne Unit a través d'anuncis a la televisió, els aeroports i les agències de viatges entre juliol i octubre.

"El món està canviant i nosaltres hem de canviar, ja que el país que queda sense fer res, no va a poder resistir la competència internacional", ha advertit, i alhora ha garantit que els britànics "van a continuar arribant a Balears, tal com ho porten fent des dels anys 50 i 60 del segle passat".

"LLUITAR CONTRA LA COMPETÈNCIA INTERNACIONAL"

Malgrat això, ha admès la baixada del turisme britànic a l'arxipèlag, que ho ha atribuït tant a la crisi econòmica en un món globalitzat i a la competència internacional. "Es pot lluitar contra la crisi, tal com estem fent en els dos països a través de diferents mesures, mentre que respecte a la competència internacional, cal lluitar millorant l'oferta turística".

Finalment, Paxman ha recordat que aquesta és la seva primera visita oficial a Mallorca, on, a més dels milers de turistes britànics que arriben cada any, ha indicat que resideixen permanentment 53.000 ciutadans del seu país en aquesta illa.

Així, ha apuntat que tant Mallorca, com Eivissa tenen un Consolat, mentre que a Menorca hi ha un cónsul honorari i, en aquesta línia, ha destacat que tots ells fan un "treball extraordinari" per atendre les necessitats dels britànics, tenint en compte que entre els molts que arriben a Balears, "alguns tenen problemes".