El Govern confia en concloure les obres de les carreteres d'Eivissa la segona quinzena de juny


Actualizado 20/5/2008 21:18:44 CET

EIVISSA, 20 de Maig (EUROPA PRESS)

El director general d'Obres Públiques del Govern, Toni Armengol, ha dit avui que confia en què serà el pròxim 15 de juny quan les obres d'ampliació de les carreteres de Sant Antoni i Sant Josep estiguin llistes tot i que va avançar que té un pla alternatiu de produir-se qualsevol imprevist.

Sobre aquesta qüestió, va recordar que "el que no es faci en aquesta data haurà de deixar-se pel final de la temporada". Armengol va fer així referència a la possibilitat de què no es compleixi la data, aclaparada per més pluges, com les que en les últimes jornades han alentit els treballs d'asfaltat, o troballes i vestigis d'interès trobats pels arqueòlegs que treballen, mà a mà amb les concessionàries.

El director general va agregar, en declaracions a Europa Press, que a dia d'avui aquests no competeixen, com ocorria en passats exercicis, de manera que es garanteix la continuïtat de les dues disciplines.

En el cas que es trobés alguna cosa més que antics vinyes, la Conselleria té un projecte alternatiu "perquè el trànsit per aquestes vies sigui segur", va assegurar.

Armengol ha afirmat que el Govern concedeix "prioritat absoluta" a la conclusió d'aquestes obres en un termini d'un mes, data després de la qual va agregar que tampoc es descarta fer estudis tècnics i complets de possibles adequacions entre les quals es podrien incloure algunes de les sol·licituds de veïns i administracions en matèria d'accessos a punts com la rotonda de la carretera de Sant Antoni o de Sant Rafel.

Serà, també, a partir de 15 de juny quan els tècnics de la Conselleria estudiïn la petició del Consell Insular d'incrementar en 20 Quilòmetres per Hora la velocitat màxima de trànsit per aquestes vies (arribant als 100 Km/h), "excepte a les zones on es redueixin la visibilitat o ho requereixi el traçat", tal com va agregar Armengol.

El director d'Obres Públiques va assegurar que serà aleshores quan es produeixi la total obertura d'aquestes vies amb la senyalització pertinent.

Armengol va assegurar que després del període d'exposició pública d'aquests projectes i de l'adaptació dels mateixos a les al·legacions presentades sí que s'ha inclòs en el projecte modificat la petició del Consell d'Eivissa d'incorporar 'un carril zero', que, en no ser un tercer carril, sinó un accés directe a la carretera de Sant Antoni al trànsit procedent de Puig d'a Valls i Can Misses, podrà incloure's en aquest termini de 30 dies.

A la tardor, "a causa de què és una època idònia" es procedirà als treballs d'enjardinat, tot i que durant l'estiu Armengol va assegurar que no descarta impulsar accessos o actuacions pendents "sempre que no afectin al trànsit".