Govern i Consell presenten als tres nous tècnics de prevenció de riscos laborals per a Eivissa i Formentera


Actualizado 11/3/2008 18:21:03 CET

EIVISSA, 11 de Mar. (EUROPA PRESS)

La directora general de Salut Laboral de la Conselleria de Treball i Formació, Paula Liñán, va presentar avui a Eivissa als tres nous tècnics de prevenció contractats pel Govern per reduir els "escandalosos" índexs de sinistralitat laboral de les Pitiüses".

Es triplica així el nombre d'efectius passant d'un a quatre que a final de 2008 es concretarà amb dues places fixes per a Eivissa i Formentera. Dos dels efectius començaran a treballar de manera immediata i el tercer efectiu s'incorporarà després de Setmana Santa.

El seu increment s'estudiarà en funció de la seva efectivitat, segons va apuntar Liñán en declaracions posteriors a Europa Press.

Aquests nou tècnics acometran treballs d'inspecció, avaluació i control de les empreses, sobre tot l'àmbit de la construcció que "són les que majors índexs de sinistralitat presenten", va concretar Liñán. Les Pitiüses compten amb el major índex d'accidents laborals de les Balears, i al seu torn del país.

Es tracta d'una acció inclosa en el pla de xoc 'Tolerància Zero' impulsat pel Govern Balear la pretensió de la qual és reduir en un 30 % la sinistralitat laboral a Eivissa. Un projecte que obert que avaluarà periòdicament en reunions amb els agents implicats com són l'administració, entitats empresarials i els sindicats, segons va recordar Liñán.

La directora general del Pla va recordar que els seus eixos principals són la sensibilització i l'autoprotecció així com la inspecció, avaluació i control a més de la prevenció, transparència i la implicació dels actors.

Dins d'aquestes bases fonamentals se'n van a emprendre mesures urgents de tal manera que pel que fa a la sensibilització se'n van a desenvolupar tasques de formació als treballadors, s'impulsarà un servei d'assessorament en línia i telefònic i es dotarà d'un paper més actiu als delegats de prevenció.