Govern i Consells creen una Comissió de coordinació cultural per evitar duplicitats


Actualizado 28/12/2010 19:34:22 CET

S'elaborarà un document que reguli la normativa sobre els espectacles pirotècnics de Balears

PALMA DE MALLORCA, 28 Des. (EUROPA PRESS) -

El Govern i els Consells Insulars han creat una Comissió de coordinació cultural que es reunirà de manera periòdica amb l'objectiu d'augmentar els canals conjunts de treball per afavorir un major abast de les iniciatives i, a més, evitar duplicitats entre les administracions.

La Comissió, integrada per representants de l'Executiu balear i de les institucions insulars, es reunirà per aconseguir unes quotes òptimes de coordinació en matèria de cultura i la seva primera trobada es farà el mes de gener vinent.

Una altra de les matèries que s'han abordat aquest dimarts a la reunió que ha mantingut el conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, amb els consellers de Cultura de Mallorca, Menorca, i Eivissa, Joan Font, Joan Lluís Torres, i Mairà Torres, respectivament, ha estat la necessitat d'elaborar de manera conjunta un document que reguli tota la normativa que afecta als espectacles pirotècnics de les Balears.

Aquest informe serà redactat per tècnics de les Conselleries d'Indústria i d'Educació i Cultura, així com per representants dels quatre Consells Insulars i, després, presentat i aprovat a Consell de Govern.

D'altra banda, el conseller de Cultura del Consell de Mallorca, Joan Font, ha traslladat a Llinàs, la idea de crear una Fundació integrada per Govern, Consells i Gremi d'Editors perquè gestioni l'Espai Mallorca de Barcelona. La proposta, que no preveu un canvi d'orientació en la programació que fins ara es desenvolupa en aquest espai, ha estat enviada per al seu estudi als serveis jurídics del departament autonòmic.

Durant la reunió, Llinàs ha posat a disposició dels consellers insulars les instal·lacions de l'Espai Illes Balears de Palma, perquè puguin promocionar els productes culturals de Menorca, Eivissa i Formentera.