El Govern descentralitzarà els cursos de policia turística a Eivissa


Actualizado 20/7/2010 19:59:50 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern descentralitzarà els cursos de policia turística a Eivissa perquè les persones interessades a accedir a una d'aquestes places no hagin de desplaçar-se a Palma per a la seva formació.

Així ho ha afirmat avui la consellera d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, al ple extraordinari que s'ha produït aquest dimarts al Parlament, on ha indicat que precisament les Pitiüses han estat les illes en les quals, proporcionalment a la quantitat de població, més vacants de policia turística s'han produït aquesta temporada, concretament 19.

La diputada popular Carmen Castro ha dit que "la gestió centralitzadora" d'aquests cursos a Palma "ha tingut unes conseqüències nefastes" per als ajuntaments d'Eivissa, ja que l'obligació d'haver de desplaçar-se fins a Palma per assistir als cursos ha suposat que "no es poguessin contractar els 40 policies turístics" que el Govern ha anunciat.

"La formació s'ha de fer a l'illa en la qual es fa el treball, seguint amb la política descentralitzadora del passat conseller (José Maria Rodríguez) en el passat legislatura", ha apuntat.

Castro ha acusat a l'actual Govern de no tenir un model "propi" de policia turística i ha assenyalat que el que l'executiu vol és "fer desaparèixer" l'actual creat la passada legislatura.

Costa, per part seva, ha indicat que no farà una política continuista amb el passat Govern Popular i ha postil·lat que la gestió del passat legislatura "tampoc és un exemple" a seguir.

La titular d'Interior ha admès que el Govern no comparteix el model de policia turística creat pel PP i ha agregat que cal "un període transitori" entre un sistema i un altre perquè els municipis no hagin d'afrontar un "canvi dràstic".

En aquest sentit, ha indicat que aquest any el Govern ha signat nous convenis de policia turística amb tots els ajuntaments que ho han sol·licitat.