El Govern destina 24 milions d'euros a impulsar l'ocupació de 10.000 aturats, sobretot, joves i majors de 45


Actualizado 28/12/2010 14:28:41 CET

PALMA DE MALLORCA, 28 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Govern destinarà 24 milions d'euros a tres programes que es posaran en marxa el mes de febrer vinent i que tenen com fi impulsar l'ocupació de 10.000 aturats de Balears, especialment, joves i desocupats de llarga durada majors de 45 anys, segons ho ha anunciat aquest dilluns el president de l'Executiu balear, Francesc Antich.

Així doncs, aquestes mesures per a l'impuls de l'ocupació juvenil i la reactivació i inserció laboral se centren en tres programes: el primer, de reactivació laboral; el segon, dirigit a joves; i el tercer, per a la promoció de l'ocupació mitjançant tècnics que s'encarregaran de mediar entre desocupats i empreses.

Segons ho ha manifestat Antich, aquestes iniciatives estan dirigides, sobretot, "als col·lectius que més han patit l'efecte de la crisi", això és, els joves sense formació i els desocupats de llarga durada que tenen més de 45 anys i han esgotat les prestacions. Concretament, aquest últim col·lectiu és un "grup d'atenció preferent".

Per al Govern, la meta que pretenen arribar a amb aquestes mesures és que "les noves oportunitats de treball les ocupen aquells que estan aturats". Per al president, això passa per formar als desocupats per adaptar la seva capacitació professional als nous perfils demandats per les empreses.