El Govern destinarà 106.000 euros al Consell de Menorca per a l'atenció i prevenció de les drogodependències


Actualizado 20/7/2010 17:43:25 CET

MENORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Menorca rebrà 106.315 euros per desenvolupar programes d'atenció i prevenció de drogodependències i altres addiccions. Així ho ha anunciat avui el conseller de Salut i Consum del Govern, Vicenç Thomàs, després de la renovació del conveni de col·laboració entre l'Executiu autonòmic i la institució insular.

Les dues institucions van signar convenis anuals entre 2002 i 2009 i la valoració positiva dels resultats obtinguts durant aquest període ha motivat la renovació de l'acord, tal com ha assenyalat Thomàs.

El conveni estableix que la Conselleria de Salut i Consum es compromet a participar en la planificació dels diversos programes d'atenció i prevenció de les drogodependències que han de desenvolupar els centres i serveis que depenen del Consell i, amb aquesta finalitat, aportarà 106.315 euros.

Per la seva banda, l'administració insular ha de donar cobertura a la demanda d'assistència ambulatòria a drogodependències i altres addiccions seguint el model del Centre d'Atenció als Drogodependents (CAD), que implica oferir una cartera de serveis, un circuit assistencial, protocols d'intervenció i complimentar la història clínica dels usuaris del servei.

En aquest sentit, el president del Consell de Menorca, Marc Pons, es va comprometre a mantenir els recursos actuals del Servei Coordinador de Drogodependències i a assignar la dotació pressupostària adequada, tant per a l'equip de professionals, com per als mitjans tècnics per al seu funcionament.

Alhora, el Govern i el Consell han d'acordar els programes dirigits al mig escolar i sociocomunitari i han de procurar una millor coordinació per harmonitzar les actuacions amb equips de les àrees educatives, sanitàries i socials, tal com indica l'acord.