El Govern ha distribuït 2.700 píndoles de l'endemà perquè els centres de salut les dispensin de manera gratuïta


Actualizado 7/11/2008 19:51:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 de novembre (EUROPA PRESS)

L'Ib-Salut ha distribuït un total de 2.700 píndoles de l'endemà en els diferents Centres d'Atenció primària de les illes des del mes de setembre passat, quan el Consell de Govern va aprovar el decret que regula la prescripció i dispensació gratuïta en els centres de salut i hospitals públics de Balears, amb la finalitat de lluitar contra els embarassos no desitjats.

Així, en els centres de salut d'Eivissa i Formentera el Govern ha distribuït un total de 286 unitats; a Menorca 114; i a Mallorca, 7 Nov. (Llevant) - , 539 (Migjorn), 823 (Ponent) i 522 (Tramuntana). Fonts de la Conselleria de Salut van informar a Europa Press que a l'espera de conèixer les unitats prescrites des del començament de la seva dispensació gratuïta, "res fa pensar que hagi augmentat de manera significativa el nombre de píndoles receptades". Cap remarcar que la dispensació del medicament sempre es fa sota supervisió mèdica.

El Govern va decidir dispensar-la sense cap cost per a la usuària per intentar reduir el nombre d'embarassos no desitjats, ja que Balears posseeix una taxa superior a la mitjana estatal pel que fa a la pràctica d'avortaments. La mesura forma part del conjunt d'actuacions multisectorials dirigides a aconseguir una bona educació sexual de la joventut, van recordar des de la Conselleria.

El metge no es limita a dispensar la píndola, sinó que, a més, informa i orienta a la dona sobre els diferents mètodes anticonceptius generals i els serveis d'orientació sexual existents a Balears. La seva dispensació, a més, es correspon amb una promesa electoral del president del Govern, Francesc Antich, durant la campanya electoral de les passades eleccions autonòmiques.

El finançament de la dispensació de la píndola és assumida per la Comunitat Autònoma i forma part de la fa poc creada cartera de serveis complementaris als del conjunt del Sistema Nacional de Salut.