El Govern diu que buscarà els màxims acords amb tots els partits amb independència de què Vicens entri a la presó


Actualizado 7/11/2008 15:50:14 CET

PALMA DE MALLORCA, 7 Nov. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern, Joana Barceló, va subratllar avui que amb independència de què l'ex-parlamentari d'UM, Bartomeu Vicens, ingressi a la presó de manera preventiva per un suposat cas de corrupció, la política de l'Executiu serà arribar als "màxims acords possibles" amb totes les formacions polítiques, amb la finalitat d'anar "resolent els temes de la Cambra autonòmica".

Després de la reunió del Consell de Govern, Barceló va indicar que actualment, el Govern només pot esperar al que dimarts que ve decideixi el jutge instructor del cas Son Oms en el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB), Antonio Capó, qui donarà a conèixer la interlocutòria en el qual es resol si dicta presó preventiva per a Vicens, principal imputat en el cas de presumpta corrupció ordida en els noranta entorn de l'explotació del polígon palmesà.

Així, la portaveu de l'Executiu ha afirmat que el Govern acatarà les decisions del TSJB i va considerar que "no és prudent" fer prediccions sobre el que succeirà al Parlament sense conèixer encara si Vicens ingressarà a la presó preventiva. Tot i això, en el cas que entrés a la presó, l'ex-dirigent uemita, que s'ha integrat en el Grup Mixt, podrà acudir cada dimarts a votar en la Cambra autonòmica.

"L'acció del Govern cal fonamentar-se en fets reals i no en prediccions", va sentenciar Barceló, i alhora va insistir en què l'Executiu "intentarà el màxim acord possible entre totes les forces polítiques".