El Govern dóna suport a la candidatura de la dieta mediterrània com Patrimoni immaterial de la Humanitat


Actualizado 11/3/2008 18:08:04 CET

BARCELONA/ PALMA DE MALLORCA, 11 de març (EUROPA PRESS)

Els Governs d'Espanya i Itàlia van defensar avui al saló d'alimentació i begudes de Barcelona 'Alimentària'08' la candidatura de la Dieta Mediterrània com Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en la Unesco, una iniciativa que ha estat recolzada des del principi pel Govern a través de la Conselleria d'Agricultura i Pesca.

La ministra d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Elena Espinosa, i el seu homòleg italià, Paolo de Castro, van inaugurar avui la setena edició del Congrés Internacional sobre la Dieta Mediterrània, per defensar els beneficis sobre la salut d'aquest model alimentari, i per insistir en la seva importància econòmica i cultural en el territori. A l'acte també va assistir la consellera d'Agricultura i Pesca del Govern, Mercè Amer.

Així, Amer va destacar que la intenció de la candidatura és donar a conèixer "un model de consum saludable i adequat que és patrimoni de tots" i que, segons va dir, aporta beneficis en el sentit, social, cultural, econòmic, gastronòmic i territorial.

La consellera va recalcar la importància d'impulsar la candidatura perquè tot el món pugui gaudir d'un model de consum "adequat" que ha format part de la cultura de les illes des de fa molts anys, recalcant que a Balears existeixen productes amb marques de qualitat que són característics d'aquest model d'alimentació.

Per la seva banda, Espinosa va destacar que Espanya està treballant per afavorir la implantació d'aquesta dieta, en diferents àmbits, així com fomentant les inversions en Recerca i Desenvolupament (R+D) i treballant en l'educació, formació i informació dels beneficis d'aquesta dieta.

A més, va assenyalar que el projecte d'incorporar la Dieta Mediterrània com Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat en la Unesco és una iniciativa pionera que pretén donar a conèixer a la resta del món un estil d'alimentació saludable que incorpora no només una forma de menjar, sinó característiques culturals, socials i econòmiques.

Per la seva banda, el ministre italià va coincidir en la riquesa cultural que suposa l'aquesta dieta, i va recordar que Espanya i Itàlia han trobat en aquest projecte un pont cultural que uneix els dos països per un interès comú.

De Castro va anunciar que al mes de juliol, un mes davant de de la data límit per presentar la proposta a la Unesco, Roma acollirà una conferència en la qual es presentarà tota la informació recopilada sobre la candidatura, el que servirà d'últim pas fins a arribar a la Unesco.