El Govern espera que la Serra de Tramuntana sigui declarada Reserva de la Biosfera abans que conclogui aquesta legisla


Actualizado 4/12/2008 13:26:44 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Medi Ambient ha anunciat avui que ha iniciat la tramitació per a la declaració de la Serra de Tramuntana com a Reserva de la Biosfera, i va mostrar la seva confiança que la Unesco li concedeixi aquesta figura, que combina la conservació de la naturalesa amb el desenvolupament econòmic i social de la zona, abans que finalitzi la present legislatura.

En roda de premsa, el conseller d'aquest departament, Miquel Àngel Grimalt, va indicar que l'objectiu d'aquesta proposta és crear un "distintiu de qualitat" que reconegui el bon estat de conservació de les 77.886 hectàrees -69.073 de superfície terrestre i 8.813 marines- que comprèn en un total de 20 municipis mallorquins.

Actualment hi ha 531 Reserves de la Biosfera, 38 d'elles a Espanya, corresponent una d'aquestes a l'illa de Menorca. Per aquesta raó, i basant-se en aquesta experiència prèvia que posseeix Balears, Grimalt va remarcar que aquest "reconeixement internacional" suposaria per a Mallorca una "marca de qualitat turística" que potenciaria tant el turisme ambiental com la desestacionalització del sector.

Així, la Conselleria recollirà tota la documentació necessària durant el primer trimestre de 2009 per enviar-la al ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí i, una vegada aquí, el Comitè del MAB (Man and Biosphere) avaluarà la proposta i l'elevarà a la Unesco.

(HI HAURÀ AMPLIACIÓ)