El Govern expressa la seva voluntat de reduir al màxim els habitatges afectats per l'ampliació de l'aeroport d'Eivissa


Actualizado 16/7/2009 20:53:48 CET

MADRID, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) expressa la seva voluntat de fer tots els esforços necessaris "per reduir al màxim" els habitatges afectats pel Pla Director de l'Aeroport d'Eivissa de 2001 i està analitzant la viabilitat del projecte, "sense expropiar tots o alguns dels habitatges".

L'Executiu central indica que s'ha analitzat el projecte d'habilitació del carrer de rodament com la pista de contingència de l'aeroport i afegeix que, tot i que els terrenys es troben dins del sistema definit pel Pla Director de l'aeroport de 2001, les intencions del Govern és reduir al màxim l'impacte en els habitatges.

Així ho detalla l'Executiu central en resposta a la pregunta parlamentària efectuada pel senador per Balears Pedro Torres, qui va sol·licitar informació sobre si es tindria en compte l'impacte socioeconòmic que suposaria l'ocupació d'habitatges unifamiliars, béns patrimonials o naus industrials.

22 PARCEL·LES AFECTADES

El senador eivissenc també sol·licitava conèixer si se n'anaven a incloure mesures correctores per als elements patrimonials afectats, així com un estudi dels impactes derivats sobre les espècies d'interès comunitari presents a la zona d'interès de l'aeroport.

Torres precisava l'estudi d'impacte ambiental detalla que l'ampliació de les instal·lacions de l'aeròdrom preveia l'expropiació de 50 hectàrees de terreny situades en 22 parcel·les diferents, on es trobaven vuit habitatges ocupades.

"Aquesta situació ha donat lloc a una inquietud i preocupació constant per part dels propietaris dels habitatges i les naus industrials que es troben a la zona d'expropiació, els qui demanen que es canviï el projecte previst", afegeix en la seva pregunta el senador.

ES PRENDRAN MESURES CONSENSUADES AMB EL CONSELL

En la seva resposta, el Govern detalla que respecte a la demolició dels béns patrimonials, com consta a l'Estudi d'Impacte Ambiental, s'ha contactat amb el Departament de Patrimoni del Consell d'Eivissa, amb l'objectiu d'adoptar el procediment adequat que estableixi la Comissió de Patrimoni.

La voluntat d'AENA és que a partir d'aquí, es prenguin les mesures adequades perquè la qualitat del patrimoni cultural de l'illa, a l'entorn aeroportuari, no es vegi afectat.

Mentrestant, sobre l'impacte del projecte en les espècies d'interès comunitari el Govern trasllada al senador que s'ha estudiat i desenvolupat a l'Estudi d'Impacte Ambienta, i s'aplicaran les mesures necessàries que estableixi la corresponent Declaració d'Impacte Ambiental.

Per la seva banda, Torres es va mostrar satisfet per l'actitud mostrada per AENA i es va congratular que "gràcies als executius progressistes" es prenguin compromisos de cara millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

També va cridar l'atenció sobre les grans dimensions del pla d'aeroport efectuades en 2001 pel govern Espanyol del PP, que afectava a habitatges ocupats i béns patrimonials i ha afegit que coneix bé fet que suposa ser afectat per un procés d'expropiació perquè ell "ho ha patit en les seves pròpies carns".