El Govern ha finançat més de 12.000 habitatges protegits a Balears entre 2004 i 2008


Actualizado 18/9/2008 20:11:32 CET

MADRID, 18 de setembre (EUROPA PRESS)

La política d'habitatge del Govern espanyol ha finançat més de 12.000 habitatges de protecció oficial a Balears a través de la inversió estatal de l'actual Pla d'Habitatge 2005-2008 i el Pla de Xoc del 2004. A més, el pla vigent ha permès el finançament de més de 9.000 habitatges en aquesta Comunitat Autònoma.

La ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, va aportar aquestes dades durant la seva compareixença avui a la Comissió d'Habitatge del Senat i va destacar que el pla D'Habitatge ara en vigor preveu per a l'arxipèlag un increment en la inversió del 77,3% i un augment del 38% en el nombre d'Habitatges de Protecció Oficial (HPO) previstes en comparació del Pla desenvolupat pel PP.

Corredor també va assenyalar que el passat pla D'Habitatge del Govern Popular preveia finançar 9.310 habitatges, amb una inversió de 65,1 milions d'euros. En contraposició, a l'actual Pla, l'executiu socialista ha fet un clar esforç inversor per patrocinar el finançament a Balears de més de 12.000 HPO amb una dotació de 115,4 milions d'euros.

A nivell nacional, i a través de l'actual Pla d'Habitatge, el govern socialista ha augmentat en un cent per cent els recursos pressupostaris destinats a les polítiques d'habitatge. Es tracta d'una dotació de 8.200 milions d'euros, que suposen l'1% del PIB.

Els càlculs del Ministeri indiquen que més de 670.000 famílies s'han beneficiat de les ajudes previstes en el pla D'Habitatge vigent. "Perquè es facin una idea de l'esforç inversor realitzat", ha dit la ministra en la cambra alta, "aquesta xifra és equiparable al total de famílies que viuen a la ciutat de Sevilla", ha afegit .

A més, la titular d'Habitatge ha volgut fer un reconeixement general a totes les administracions públiques que operen activament per promoure el mercat d'habitatge protegit a Espanya.

"No vull atribuir al Govern tots els mèrits", ha dit. "Vull agrair l'esforç col·lectiu que totes les administracions -el Govern d'Espanya, les Comunitats Autònomes i els Ajuntaments- han realitzat per arribar a aquest positiu resultat", va precisar.

RENDA BÀSICA D'EMANCIPACIÓ

Alhora, la ministra d'Habitatge ha avançat les xifres referents al cobrament de la Renda Bàsica d'Emancipació fins al 31 d'agost a Balears. Segons ha explicat, en aquesta Comunitat Autònoma s'han presentat 3.477 sol·licituds, de les quals s'han resolt 2.306. En total, hi ha 2.033 resolucions positives, i el Ministeri està pagant ja a 1.228 joves.

Corredor ha assenyalat el "notable" grau de consens que el Ministeri d'Habitatge ja ha aconseguit amb les Comunitats Autònomes de cara a la redacció del nou Pla Estatal d'Habitatge (PEV) 2009-2012 després de la primera reunió de la Conferència Sectorial celebrada fa uns mesos.

La ministra ha recordat que la pròxima cita per preparar el nou Pla serà a final d'aquest mes i s'ha compromès a tornar a comparèixer en la cambra alta per donar compte de l'estructura final del nou PEV, que serà "consensuat, com no podria ser d'una altra manera, amb les Comunitats Autònomes i amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)".

En aquest sentit, Corredor ha llançat un missatge a totes les administracions públiques implicades en les polítiques d'habitatge "a sumar esforços i a no competir" de manera que s'imposin la "lleialtat institucional i la solidaritat".