El Govern formarà a 480 persones desocupades de cara a la temporada turística que ve


Actualizado 26/1/2011 19:44:08 CET

Els beneficiaris milloraran les seves possibilitats d'obtenir un contracte

PALMA DE MALLORCA, 26 Gen. (EUROPA PRESS) - -

El Govern balear i l'Escola d'Hoteleria de Balears posaran en marxa 26 cursos extraordinaris relacionades amb el Turisme que serviran per formar a 480 persones desocupades de les Illes, de cara a la temporada turística que ve. L'objectiu és ampliar les oportunitats laborals dels seus beneficiaris.

Així, la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, i el director de l'Escola, Francesc Sastre, han presentat els cursos formatius que seran gratuïts i s'impartiran en les instal·lacions de l'Escola d'Hostaleria, situada en el campus de la UIB.

L'objectiu d'aquesta oferta formativa és que els beneficiaris puguin millorar la seva ocupabilitat, amb la preparació específica de matèries en les quals les empreses turístiques estan fent contractacions. Els cursos començaran en febrer i s'impartiran fins al juny, coincidint amb el començament de la temporada alta.

Pesi, que la convocatòria d'aquests cursos té un caràcter extraordinari, no suposarà un cost afegit per a l'administració, ja que s'han utilitzat els recursos de l'Escola, que fa un esforç per desenvolupar aquests cursos amb personal propi del centre, segons ha informat el Govern en un comunicat.

RESPOSTA A LA DEMANDA EXISTENT

La confecció d'aquesta oferta formativa extraordinària dóna resposta a les necessitats manifestades pel sector turístic, un sector que ha demostrat que ha recuperat la capacitat de generar noves contractacions en els últims mesos.

Amb aquesta mesura, els beneficiaris dels cursos milloraran les seves possibilitats d'obtenir un contracte després d'haver superat amb èxit les matèries que han estudiat.

OFERTA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL

Es tracta d'una oferta de Formació Professional per a l'Ocupació amb un enfocament molt pràctic, dirigida a possibilitar la incorporació immediata dels assistents, una vegada superades les proves que acreditin el seu coneixement.

En total es plantegen 18 temàtiques, dirigides en tots els casos a donar resposta a les demandes plantejades pel sector. El pla formatiu pretén, així, incidir en la formació de tasques pròpies del departament d'administració, gestió i planificació turística; els departaments de cuina i restauració; el departament de manteniment dels establiments turístics i l'enfortiment dels idiomes com element transversal imprescindible.

Així, s'ofereixen cursos relatius a la promoció turística local i informació al visitant, tècnic amb programari i ofimàtica, administració comptable, recepció en allotjaments, creació i gestió de viatges combinats o esdeveniments, gestió integrada de Recursos Humans, pastisseria i serveis de bar i cafeteria, entre d'altres.