El Govern impulsa la rehabilitació d'un miler de cases i finança 12.000 habitatges a les Illes


Actualizado 8/8/2008 20:25:34 CET

Un total de 465 joves balears ja cobren els 210 euros de la Renda Bàsica d'Emancipació

MENORCA, 8 Ago. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, va presidir avui a Maó la Comissió Bilateral amb el Govern i va segellar set acords que, sumats a altres signats anteriorment, van a significar la rehabilitació de més de 1.000 cases en diversos municipis de les Illes. Aquests suposen, a més, el compliment del 98 % del pla D 'habitatge 2005-2008 i que gairebé 12.000 llars balears s'han finançat amb el pressupost de l'Estat.

Durant la seva intervenció després de la firma de convenis, Corredor va ressaltar l'"excel·lent gestió conjunta" entre el Govern i el Ministeri en el relatiu a la Renda Bàsica d'Emancipació (RBE) ja que són ja 465 els joves de les Illes que cobren els 210 euros.

Alhora, segons va apuntar la ministra, gairebé 2.000 ho faran pròximament "com molt, en dos mesos", ja que ja tenen reconegut el dret a percebre aquesta ajuda. A Balears, els joves han presentat fins ara una mica més de 3.000 sol·licituds per poder rebre la RBE.

La firma dels acords, suposen un finançament, per part del Ministeri, de més de cinc milions d'euros, -és a dir, el 19 % de la inversió total dels concerts- impliquen una quinzena d'actuacions per a la rehabilitació d'habitatges a través de les conegudes com a Àrees de Rehabilitació Integral (ARI).

En concret, Corredor va segellar set acords que permetran la restauració de més de 300 cases als municipis menorquins d'Alaior, Ciutadella, Es Castell, Es Mercadal, Maó, Sant Lluís; així com una altra actuació al barri de la Soledat de Palma. La inversió estatal a través d'aquests concerts ascendeix a més d'un milió i mig d'euros.

A més d'aquests nous convenis, el Ministeri i la Conselleria d'Habitatge i Obres Públiques van acordar reajustar altres àrees de Rehabilitació Integral, ja previstes i signades anteriorment, que permetran la rehabilitació de més de 700 habitatges als municipis mallorquins de Muro, Sineu, Algaida, Randa i Pina; en els menorquins de Ferreries i Migjorn Gran i a Eivissa. Per a aquestes actuacions, la inversió estatal puja a tres milions d'euros.

La ministra va destacar que, actualment, Balears compte "amb més del doble de recursos per a habitatge" gràcies a l'"aposta" que ha realitzat el Govern espanyol a través del Pla d'Habitatge 2005-2008. Alhora, va anunciar, que l'Estat "seguirà mantenint" aquest esforç al qual se suma el nou Pla d'Habitatge 2009-2012, "en què ja estem treballant".

Corredor va explicar que el nou disseny del Pla Estatal es basarà en la "flexibilitat, la coresponsabilitat i la coordinació entre totes les administracions que són competents en polítiques d'habitatge". Així, va detallar que cada Comunitat podrà adaptar-lo a "les seves necessitats i demandes dels ciutadans".

Alhora, va recordar que la intenció del Govern espanyol és redactar el nou pla "per consens" i que entri en vigor a principis de l'any que ve.