El Govern inverteix 300.000 euros per a senyalitzar tots els parcs naturals de Mallorca i S'Albufera des Grau de Menorca


Actualizado 16/7/2009 21:32:20 CET

PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Medi Ambient invertirà 300.000 euros a senyalitzar tots els parcs naturals de Mallorca i S'Albufera des Grau de Menorca, amb un nou format elaborat per Espais de Natura comuna a tota la xarxa d'espais naturals de les illes.

Així ho va presentar el conseller Miquel Àngel Grimalt, qui ha explicat que el parc natural de la península de Llevant, declarat en 2001, és el primer espai natural de Mallorca que ha instaurat aquesta tipologia de senyalitzacions, que ja es poden observar al parc natural de ses Salines d'Eivissa i Formentera.

En concret, les indicacions inclouen cartells informatius, plafons amb vistes panoràmiques i cartells d'indicació de camins. Grimalt va presentar la nova senyalització col·locant un senyal al costat del futur centre d'interpretació del parc de Llevant en S'Alqueria Vella, on ha explicat que amb aquests senyals, tant visitants com residents podran conèixer les riqueses naturals dels parcs de les Balears.

Alhora va anunciar que en el primer trimestre del 2010 es posarà en marxa el nou centre d'interpretació, les obres de reforma del qual estan a punt de finalitzar. A partir d'ara, els visitants del Parc podran recórrer, seguint les indicacions, els nou itineraris autoguiats que permeten conèixer "gran part" dels ambients més representatius d'aquest espai natural, tal com ha explicat.

A més de les rutes senyalitzades, podran trobar-se explicacions d'alguns dels "més significatius" elements patrimonials del Parc, així com dels equipaments i altres llocs d'interès, com refugis, platja, zona d'acampada i torres de vigilància.