El Govern i l'Ajuntament lliuren les claus de 23 habitatges protegits a Palma a fins a 155.000 euros


Actualizado 20/4/2009 17:06:10 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern, Francesc Antich, i l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, van lliurar avui les claus de 23 habitatges de protecció oficial (HPO) ubicades a la zona de Son Serra Parera i preu màxim de les quals puja a 155.000 euros, en el marc d'una nova promoció portada a terme per l'Institut Balear d'Habitatge (Ibavi).

Tal com ha explicat durant l'acte el cap de l'Executiu balear, l'edifici, situat en concret al carrer Dionís Bennàssar, té pisos d'uns 75 metres quadrats i un aparcament vinculat. Onze dels immobles es lliuraran en pròximes setmanes ja que els adjudicataris encara estan tramitant la documentació necessària.

Cal destacar a més que cadascuna dels habitatges disposa de tres dormitoris excepte dos dels pisos, que estan adaptats per a persones amb problemes de mobilitat i tenen dues habitacions de majors dimensions. "L'accessibilitat per als discapacitats és una de les prioritats de l'administració pública a les illes", ha destacat sobre aquesta qüestió Aina Calvo.

L'alcaldessa va mostrar alhora la seva satisfacció per "culminar un procés que van iniciar els anteriors governs", sobretot "per trobar-nos en un moment d'especial dificultat", la qual cosa segons la seva opinió "fa necessari que continuïn aquestes iniciatives". "És una sensació esplèndida", va recalcar Calvo.

Per la seva banda, Antich ha expressat la importància de fer aquestes accions en benefici de persones amb dificultat d'accés a un habitatge, recordant al mateix temps que es tracta d'una actuació que van iniciar els anteriors equips del Govern i l'Ajuntament. És per aquesta raó que ha considerat "positiu" que es doni continuïtat a aquesta política d'habitatge.

Finalment, ha recordat que l'executiu autonòmic va signar fa poc un conveni amb l'Estat en el marc del Pla Estatal d'Habitatge, per valor de 190 milions d'euros, que "donarà possibilitat de dotar d'habitatges a molta gent", a més de fer al·lusió a altres actuacions com la rehabilitació, d'acord a la Llei de Barris, en benefici de zones que "necessiten una dotació de serveis".