El Govern no cobrirà els llocs dels dos alts càrrecs de l'Agència de Turisme, que comptarà en 2011 amb 45 milions


Actualizado 26/1/2011 20:01:59 CET

Barceló nega que les dimissions es deguin a restriccions pressupostàries

PALMA DE MALLORCA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Turisme no cobrirà els càrrecs que la gerent de l'Agència de Turisme de les Balears (ATB), Mar Guerrero, i la directora financera de la mateixa, Miriam Martínez, han deixat buits amb la seva dimissió. Així ho ha revelat la consellera Joana Barceló, qui ha assegurat que aquest organisme manejarà aquest any un pressupost pròxim als 45 milions d'euros, 6 milions més que en 2010.

Barceló ha comparegut davant dels mitjans després que transcendís que aquests dos alts càrrecs de l'ATB han presentat la seva dimissió, renúncies que la consellera ha atribuït a la "tensió" que genera treballar en un entorn "verdaderament complicat", així com la dificultat que comporta gestionar un ens amb un dèficit de 47 milions d'euros. Així, ha negat que les esmentades dimissions s'hagin a causa de restriccions pressupostàries.

La titular de Turisme ha assenyalat que la gerència de l'ATB no serà coberta amb la intenció d'estalviar costos i atenent que el Pla de màrqueting elaborat per aquesta entitat està "perfectament establert". L'encarregat de dirigir la continuïtat del pla a partir d'ara serà el director general de Promoció Turística, Vicent Torres.

La consellera ha agraït el treball desenvolupat pels dos alts càrrecs pels resultats positius obtinguts de la seva gestió, per la transparència i per l'elaboració del pla de màrqueting que guiarà les accions de la ATB. Barceló ha assegurat entendre aquestes dimissions i ha negat sentir-se traïda per la seva renúncia. "Totalment agraïda", ha insistit.

Barceló ha negat que aquestes dimissions s'hagin degut a la retallada pressupostària de l'ATB i per a justificar-lo ha indicat que l'esmentat finançament no sol no s'ha retallat, sinó que s'ha incrementat aquest any.

En aquest sentit, ha apuntat que l'ATB compta per a 2011 amb un pressupost de 44.940.923 euros, dels quals 22 milions responen a despesa en promoció turística ja compromès; 9 milions a convenis amb els Consells Insulars; 3 milions a Turespaña; 4 milions procedents de l'estalvi generat per aquesta entitat en 2010; i altres 6,9 milions procedents de la Conselleria de Turisme i Treball per ser destinats a promoció turística.

Barceló ha indicat també que el pressupost global de la Conselleria de Turisme i Treball per a aquest any puja a 74.920.000 euros (als quals cal afegir algunes actualitzacions encara). Alhora, cal sumar altres 68 milions del SOIB. D'aquesta quantitat, uns 48,5 milions corresponen a la Conselleria de Turisme específicament, de manera que el gruixut del muntant anirà destinat a l'ATB en una clara aposta d'aquest departament per la promoció turística.