El Govern rebutja estendre les bonificacions de les tarifes per a residents als estrangers no comunitaris


Actualizado 10/6/2009 17:43:57 CET

MADRID, 10 Juny (EUROPA PRESS) -

La directora general de Transport Aeri i Marítim del Govern, Joana Amengual, va revelar avui que aquest any "no serà possible" estendre les bonificacions de les tarifes per a residents als estrangers no comunitaris, perquè, segons ha afirmat, el Ministeri d'Economia i Hisenda entén que no "hi ha via econòmica" per a això.

La directora general del Govern va detallar, tot i això, que el Ministeri de Foment "sí entén" que l'ampliació d'aquestes bonificacions al transport és una qüestió de "justícia social", però que "ara mateix aquest problema depèn més del Ministeri d'Economia que del departament dirigit per José Blanco".

Així es va pronunciar Amengual després d'acudir aquest matí a Madrid per mantenir una reunió amb el director general d'Aviació Civil, Manuel Almeijeiras, per presentar les qüestions candents en matèria de transport aeri que el Govern porta reivindicant des del principi de la legislatura autonòmica.

Amengual va detallar que en la reunió celebrat d'aquest matí a Madrid se li han presentat els continguts del nou esborrany per aplicar aquestes bonificacions, en què no apareix finalment les partides dedicades a aquest punt.

La directora general del Govern ha explicat que en un antic esborrany, el Ministeri de Foment "sí havia fet el treball" sobre la possibilitat d'estendre les bonificacions, i que fins i tot havia realitzat un estudi econòmic sobre el cost derivat per a l'Estat, que es va remetre al Ministeri d'Economia i Hisenda, departament que "a l'últim moment a falta de recursos va decidir no incloure'l en els pressupostos".

Amengual va detallar que en el transcurs de la reunió "s'ha parlat de 60 milions d'euros" relacionats amb l'aplicació de les bonificacions en el transport aeri per a aquest sector de la població, al que caldria sumar les partides per als desplaçaments per via marítima.

Finalment, la directora general de Transport Aeri i Marítim ha afirmat que els representants de Foment "no han dit quan" es realitzaran aquestes bonificacions, si bé Amengual ha afegit que l'estudi del Ministeri "ja està fet" i que ara falta que el departament d'Economia i Hisenda "doni el pas d'incloure'l o no en els pressupostos".