El Govern remarca que no hi ha hagut agressió de caràcter homòfob a un marroquí en la Comissaria de Palma


Actualizado 20/4/2009 17:23:50 CET

MADRID, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol ha assegurat avui que no va existir agressió de caràcter homòfob a un ciutadà marroquí i una altra persona per part de la Policia Nacional de Palma.

Així ho exposa l'executiu en resposta a una pregunta parlamentària formulada pel diputat d'ERC al Congrés Joan Ridao, qui va sol·licitar informació sobre les accions que s'han portat a terme davant la notícia d'aquests presumptes fets.

En la seva pregunta, Ridao es fa ressò d'una presumpta agressió homòfoba que hauria patit M.E, ciutadà marroquí, per part d'un agent de la Policia Nacional a Palma, i la d'una altra persona en la Comissaria del cos a Palma.

Interior, en la seva resposta, detalla que la Prefectura Superior de Policia de Balears ha iniciat una investigació amb la finalitat d'aclarir els successos als quals al·ludeix el diputat i depurar responsabilitats "si les hagués".

L'executiu informà que de la investigació es desprèn que a aquest ciutadà en qüestió "se li ha informat nombroses vegades que el motiu de la seva identificació era per temes d'estrangeria i no per cap altra causa, i menys per orientacions religioses, polítiques o sexuals". "Per tant, no va existir tal agressió de caràcter homòfob", sentència el Govern.

D'altra banda i sobre l'agressió a una tercera persona que hauria presenciat el succés, el ministeri de l'Interior assegura que es va comprovar que "també era falsa".

El Ministeri ha indicat a més que els compromisos del Govern per combatre els comportaments homòfobs es troben allò disposat a la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i la seva normativa de desenvolupament té en compte els diversos tractats i convenis internacionals relatius a la protecció dels drets humans, i al respecte a la dignitat i els drets civils de les persones.

En aquest sentit, Interior remarca que això suposa un dels principis que "emparen i apliquen" les Forces de Seguretat de l'Estat a tots els seus procediments, quedant plenament garantits tots els drets constitucionals.