El Govern subratlla que les bonificacions de taxes aèries han estat positives per incentivar el trànsit en 2009


Actualizado 30/7/2010 20:20:39 CET

MADRID, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern espanyol subratlla que les bonificacions sobre taxes aeroportuàries han estat positives, perquè, tot i que, a nivell general, el trànsit aeri ha baixat en 2009, les mesures impulsades van pal·liar els efectes de caiguda en el segon semestre de l'any passat.

Així ho exposa l'executiu central en resposta a la pregunta parlamentària feta pel senador del PP Agustín Almodóbar, qui va sol·licitar informació sobre la repercussió de les bonificacions de taxes aèries a les companyies.

En la seva resposta, el Govern transmet al senador que aquestes iniciatives es van adoptar per incentivar el trànsit aeri i potenciar el turisme, per afegir a més que aquestes bonificacions s'estableixen de manera "objectiva, transparent i no discriminatòria" amb un sistema accessible per a totes les aerolínies.

Sobre aquesta qüestió, l'executiu entén que la valoració més objectiva d'aquestes mitges sobre les taxes es pot fer en termes d'evolució de tràfic de passatgers.

Així, el Govern diu que tot i que el trànsit en el conjunt d'aeroports espanyols ha baixat en 2009, aquest descens "s'ha vist pal·liat sens dubte gràcies a les mesures adoptades" pel Govern, entre les quals es troba la bonificació de la tarifa de passatgers per a les companyies que registressin en el segon semestre del 2009 un increment de passatgers respecte al mateix període del 2008.

En aquest sentit, tot i que el trànsit ha baixat un 8,1% en 2009 a la xarxa AENA "això no ha estat impediment" perquè durant el segon semestre de l'any passeu s'hagin beneficiat de la bonificació assenyalada 47 companyies aèries, que han transportat 2,7 milions de passatgers més respecte al mateix període del 2008.

Alhora, l'executiu destaca que el descens del trànsit ha estat en el segon semestre del 2009 menys acusat que a la primera meitat de l'any. Així, mentre en els sis primers mesos de l'any el descens en el nombre de passatgers que van utilitzar els aeroports espanyols ha estat del 13%, en el període juliol-desembre del 2009 ha estat del 3,5%.