El Govern s'uneix a 14 universitats, inclosa la UIB, per promoure la investigació en turisme


Actualizado 20/7/2009 17:12:16 CET

MADRID, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, i el president de Segittur, Javier Bustamante, han signat avui un acord amb 14 universitats, inclosa la Universitat dels Illes Balears, per promoure la investigació en el turisme a través d'internet i impulsar amb això la competitivitat d'aquesta indústria.

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, a través de la Secretaria d'Estat Turisme, s'uneix així a 14 universitats que actualment formen la Xarxa Universitària de Postgraus en Turisme, per promoure la investigació científica i tecnològica en la indústria turística.

Segons exposa el Govern en un comunicat, en el marc d'aquesta col·laboració neix un sistema d'informació relatiu a la investigació científica turística, anomenat SICTUR, que ajudarà a millorar la competitivitat científica i tecnològica en el sector.

Aquest sistema d'informació dóna resposta, segons l'executiu a un dels objectius recollits en el Pla del Turisme Espanyol Horitzó 2020, pel que es pretén donar la màxima difusió al coneixement generat per les administracions públiques, les empreses i associacions empresarials i els centres d'investigació i universitats.

Per a la posada en marxa del SICTUR es crearà, a través d'una pàgina web, una base de dades a nivell nacional que serà alimentada per les 14 universitats. Cada departament o grup d'investigació d'aquestes universitats que emprengui un projecte en matèria d'investigació en turisme podrà bolcar el contingut del mateix, la temàtica, així com la data en la qual estarà finalitzat, per tal que aquesta informació sigui coneguda per la resta d'Universitats participants.

DESENVOLUPAR PRODUCTES I SERVEIS DE VALOR AFEGIT

Així, les universitats compartiran el seu coneixement en matèria turística i es generaran sinergies dins de l'àmbit de la investigació científica per a tot el sector turístic. Aquest mecanisme facilitarà el desenvolupament de productes i serveis de major valor afegit i la generació d'un procés d'intercanvi entre tots els actors que fomentarà la creació d'una activitat en xarxa al voltant de la tecnologia i innovació a l'àmbit turístic.

Segittur desenvoluparà l'eina tecnològica que permetrà la gestió del SICTUR, i alhora dissenyarà i desenvoluparà una base de dades articulada entorn d'un mòdul de gestió de centres i grups d'investigació, un mòdul d'administració de sistemes, un altre d'informes i consultes i un quart d'oferta científic-tècnica.

Per la seva banda, la Xarxa d'Universitats serà responsable de la càrrega dels continguts relatius a la investigació científica, així com de fer campanyes de promoció en universitats i centres d'investigació a través de jornades i publicacions que reforcin la imatge de la plataforma.