Els tres menors de les Balears contagiats en una casa de colònies de Barcelona evolucionen favorablement


Actualizado 20/7/2009 14:44:21 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els tres menors de les Balears, dos nens menorquins i un eivissenc, contagiats de Grip A durant la seva estada en una casa de colònies de Centelles, a la província de Barcelona, evolucionen favorablement en les seves respectives cases, segons ha confirmat avui la Conselleria de Salut i Consum a Europa Press, que ha assenyalat que no es descarta que en les pròximes hores poguessin confirmar-se nous casos de Grip A entre els menors de les Balears que van assistir a les colònies, en total, 54 nens.

Així, des de la Conselleria han assenyalat, a través d'un comunicat, que els tres menors pateixen la grip amb una simptomatologia "lleu" i evolucionen favorablement a les seves llars, després de tornar ahir, diumenge, de les colònies de Barcelona.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat per part seva que en les colònies s'ha produït un brot de grip A H1N1/amb d'11 persones afectades. En aquesta activitat juvenil, que ha durat del 12 al 19 de juliol, han participat un total de 26 menors de Menorca i 28 d'Eivissa, d'edats compreses entre els 11 i els 14 anys.

D'altra banda la Conselleria de Salut i Consum del Govern va reiterar avui el seu missatge de tranquil·litat a tota la ciutadania davant de la grip A i ha assegurat que les autoritats sanitàries estan vigilants al màxim de la pandèmia, així com que s'han extremat les mesures de control i prevenció per anticipar-se a qualsevol eventualitat.