L'Associació Nigèria Unida obrirà un compte bancari on recaptar fons pel funeral de Mabel Innocent


Actualizado 20/7/2009 17:13:33 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Nigèria Unida obrirà en els pròxims dies un compte bancari per recaptar els fons necessaris amb els quals costejar el funeral de la primera víctima mortal a Mallorca a causa de la Grip A, Mabel Innocent, morta dijous passat a l'Hospital Son Llàtzer, després d'haver acudit amb anterioritat a un Centre de Salut on no van detectar que patia la grip i la van enviar a casa.

Així, el tresorer de l'Associació, Ernest Elabor, ha explicat en declaracions a Europa Press que la campanya posada en marxa per recaptar fons per finançar el funeral de la jove nigeriana ha permès reunir fins avui "molt pocs diners", atès que els companys i amics de la morta, resident al barri de Son Gotleu, no es troben en una situació econòmica estable.

És per aquesta raó que l'Associació ha decidit habilitar un compte bancari mitjançant la que poder col·laborar des de qualsevol oficina de l'entitat.

El desitjable, segons va especificar Elabor, és que Innocent pugui ser enterrada a Palma, ja que repatriar el cos a Nigèria, el seu país natal, resultaria molt més costós. Tot i això, la família deu encara autoritzar aquest extrem. D'altra banda, l'Associació es posarà en contacte aquesta setmana amb la consellera d'Afers Socials i Immigració, Fina Santiago, per determinar si el Govern pot ajudar econòmicament a sufragar el funeral.

Precisament, Santiago ha manifestat avui en roda de premsa que Mabel Innocent tindrà un enterrament "digne i públic" a Palma, si així l'accepta la família, costejat en gran part pels seus compatriotes nigerians i per una partida "simbòlica", va puntualitzar, que aportarà la Conselleria i l'Ajuntament de Palma, i que no va saber quantificar.

La titular d'Immigració ha precisat que dissabte passat va mantenir una reunió amb membres de l'Associació als quals va comunicar la total disponibilitat de la Conselleria per ajudar en les despeses derivades de l'enterrament.

Santiago va puntualitzar alhora que la quantitat que aporta l'administració quan un immigrant sense família coneguda mor fora del seu país, solen ser "escassos euros", ja que un enterrament "públic i digne", va reiterar, "no és molt costós".