Viatgen a la Xina per agilitzar la volta de 21 estudiants de la Universitat de Comillas, un d'ells de Balears


Actualizado 16/7/2009 17:37:41 CET

MADRID/PALMA DE MALLORCA, 16 Jul. (EUROPA PRESS) - -

Una delegació de la Universitat Pontifícia Comillas-ICAI-ICADE, encapçalada pel vicerector de Relacions Internacionals, Romano Giannetti, té previst viatjar demà divendres a Pequín, amb l'objectiu d'agilitzar el retorn dels alumnes i personal de la centre, un d'ells de Balears, que es troben en observació i hospitalitzats, en haver-se detectat en alguns membres del grup una resposta positiva a les proves de grip A.

Segons les últimes informacions rebudes de Pequín, cinc alumnes, el coordinador del programa, la professora i el coordinador-intèrpret xinès que acompanyen al grup d'estudiants continuen ingressats a l'Hospital Ditan. Cap dels ingressats té febre. El coordinador del programa, la professora i un alumne estan sent tractats amb Tamiflú, i una alumna rep un complement de potassi.

La resta dels alumnes continua a l'Hotel Yanxiang, i es troben en bon estat de salut. Segons el protocol oficial establert per les autoritats xineses, el període d'observació és d'una setmana a partir de l'últim contacte amb una persona encomanada de la malaltia, i sempre que el resultat de les proves que se'ls fan periòdicament sigui negatiu.

El Consolat espanyol a Pequín està en permanent contacte amb els membres del grup hospitalitzats i en observació, i ha sol·licitat a les autoritats xineses un informe oficial sobre la situació sanitària de tots ells, ja que el principi de confidencialitat obliga a facilitar la informació estrictament a cada pacient.

Dels 21 estudiants que componen el grup, 13 són de Madrid, dos de La Rioja, dos de Granada, un de Conca, un d'Alacant, un de Castelló i un altre de Balears.

El grup d'estudiants i els seus acompanyants havien arribat a Pequín el passat 7 de juliol per iniciar el Programa Inside la Xina, un curs internacional d'estiu de la Universitat Pontifícia Comillas-ICAI-ICADE, en col·laboració amb la University of International Business and Economics, a Pequín i Xangai. El curs, de 20 dies de durada, s'imparteix en anglès i compleix l'objectiu de donar a conèixer la realitat econòmica de la Xina, el seu paper a l'àmbit internacional des de les perspectives financera i empresarial, i la seva cultura i civilització.

El programa inclou classes magistrals i conferències, així com visites a empreses públiques, privades, nacionals i multinacionals. La finalització del programa estava prevista per al 28 de juliol.

El Programa Inside la Xina es va inaugurar el 2006 seguint la mateixa línia del Inside Washington, que s'imparteix en col·laboració amb la Universitat de Georgetown, i el Inside New York, amb la Universitat de Fordham, sorgits en 2003 i 2004, respectivament.