El grup parlamentari del PP proposarà aquesta tarda al Comitè Executiu el nom del nou portaveu en la Cambra balear


Actualizado 10/6/2009 17:34:04 CET

PALMA DE MALLORCA, 10 Jun. (EUROPA PRESS) -

El grup parlamentari del PP es reunirà a les 18.00 hores d'aquesta tarda a l'Hotel Bellver de Palma per aprovar el nom del nou portaveu d'aquesta formació en la Cambra autonòmica, de manera que a les 19.00 hores, el Comitè Executiu Regional farà una reunió en el mateix lloc per ratificar a la persona elegida, tal com estableixen els Estatuts dels populars.

Així, tots dos encontres tindran lloc després que al llarg d'aquest matí s'hagi reunit durant diverses hores el Comitè de Direcció del PP per decidir el nom del portaveu, que serà proposat aquesta tarda al grup parlamentari.

Durant les últimes hores, ha sonat amb força el nom de l'alcalde de Manacor, fins al punt que Francesc Fiol, que era, en principi, qui més es postulava per exercir aquesta responsabilitat, assenyalés ahir que és "bastant probable" que Antoni Pastor substitueixi a Rosa Estarás en la Cambra autonòmica.

Precisament, Fiol va acudir a la seu popular, lloc en el qual s'ha fet la reunió del Comitè de Direcció del qual no hi forma part. Tot i això, a la sortida de la reunió, qui fora conseller d'Educació i Cultura en la passada legislatura va eludir fer declaracions als mitjans de comunicació que s'havien congregat a la seu, ubicada al carrer Palau Reial.

Tot i que Estaràs ha assegurat aquesta setmana que fins a finals de juny o començaments de juliol no es prendrà una decisió definitiva sobre el nomenament del nou portaveu al Parlament, després que ella fora elegida eurodiputada diumenge passat, el fet cert és que des d'ahir mateix ja van començar els moviments en el partit per avançar l'elecció del màxim responsable d'aquesta formació en la Cambra balear.

Tot i això, fonts del PP van informar a Europa Press que de moment, no hi ha res decidit. Tot apunta que s'ha avançat el nomenament del nou portaveu a aquesta tarda, ja que, al principi, estava previst que demà se celebrés una reunió del Comitè Executiu Regional, reunió que, finalment, tindrà lloc a les 19.00 hores d'aquesta tarda per ratificar la decisió que adopti una hora abans el grup parlamentari popular.

Malgrat que Fiol ha apuntat ahir l'alta probabilitat que Pastor sigui el nou portaveu, l'alcalde de Manacor va declarar ahir a Europa Press que no tenia constància que hagi estat elegit per ser el nou portaveu popular en aquesta institució. Així, ha dit que desconeix que s'hagi pres ja una "decisió definitiva" sobre aquesta qüestió, si bé ha recordat que ell era una de les persones que podia optar a desenvolupar aquesta responsabilitat durant els anys que queden d'aquesta legislatura.

El vicepresident del PP, Pere Rotger, va anar més enllà a l'admetre que li agradaria que Pastor tingués "més pes" en aquesta formació i, en aquesta línia, ha destacat que "sempre ha tingut les portes obertes", malgrat que prengués la decisió de dimitir com vicesecretari general per "poder optar amb més llibertat" a la presidència dels populars de Mallorca.

Alhora, Rotger ha afirmat que Pastor és, al costat de Fiol, un dels noms que "més sonen" en la "quiniela" del seu partit per assumir el càrrec de portaveu del PP al Parlament, si bé ha manifestat que també "podria haver alguna sorpresa".