Un imputat afirma que camions van tirar terra de la carretera de Manacor a la finca d'Aguiar i nombrosos veïns


Actualizado 26/1/2011 19:56:18 CET

PALMA DE MALLORCA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

El cap de moviment de terres de la UTE que es va encarregar del desdoblament de la carretera Palma-Manacor, i cap d'obres de Melcior Mascaró, Guillermo Mas, ha afirmat davant de la jutgessa que instrueix el cas Peatge, Ana San José, que diversos camions que treballaven en aquests treballs van tirar terra procedent d'aquestes obres tant a la finca de l'exdirector insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar, i del zelador de Carreteres del Consell, Gabriel Mestre, així com d'altres nombrosos veïns.

Tot i això, l'imputat, assistit pel lletrat Jaime Campaner, ha precisat que es tractava de la terra sobrant dels treballs i "sense cap valor", el trasllat de la qual a aquestes finques va suposar a més un benefici per a la UTE ja que d'aquesta manera s'evitava els costos de traslladar les restes a un abocador o al planter situada front el terreny d'Es Pagos, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

Tal com ha concretat l'encausat, en el cas d'Aguiar han estat uns 35 camions els que van descarregar terra en el seu solar. Precisament, el mateix Aguiar ha reconegut aquests fets, tot i que en el seu cas ha assenyalat que han estat uns 45 vehicles, i ha precisat que a vegades es tractava d'"enderrocs" de les obres.

L'exdirector insular, defensat per José Zaforteza, ja ha afirmat que, d'igual forma que ell, "centenars" de propietaris d'altres terrenys van permetre que la UTE Desdoblament C-715 descarregués allà la terra sobrant, que també "nosaltres necessitàvem", de manera que entre aquests i el grup d'empreses es van fer un favor recíproc.

La causa ha començat arran de la querella que va interposar la Fiscalia el març del 2009 arran del suposat desfasament d'uns 23 milions d'euros produït sobre la quantitat pressupostada per a la reforma i modernització de la carretera, que va anar a càrrec de la UTE. Nombrosos responsables i gestors de les empreses d'aquesta UTE també estan encausats en aquest procediment, que indaga la possible comissió de delictes de malversació, suborn i prevaricació, entre d'altres.